Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

ZOOP-actrice Monique van der Werff 'totaal overprikkeld' na reünie

'Flitsende camera’s, 6 interviews achter elkaar, al die mensen...'

Vorig weekend verscheen ZOOP: De Reünie ein-de-lijk op Videoland. Ruim een uur lang volop nostalgie, jeugdherinneringen herbeleven en vooral genieten. Actrice Monique van der Werff, die de iconische rol van Taffie speelde, blikt op Instagram uitgebreid terug op de afgelopen week. En hoewel ook zij genoten heeft, had het succes opnieuw een keerzijde.

Even dubbel als toen

"Afgelopen donderdag was de première van ZOOP: De Reünie. Inclusief rode loper, fotoshoots, Q&A, handtekeningen uitdelen, persmoment en interviews", blikt Monique terug op Instagram. "Als je ZOOP: De Reünie hebt gezien, vraag je je wellicht af: ‘Jeetje, Monique, maar hoe was dat dan weer voor jou?’ Het eerlijke antwoord is: even dubbel als toen." In de reünie vertelde de actrice namelijk dat het enorme succes van ZOOP twintig jaar geleden voor haar ook een keerzijde had en dat het niet altijd makkelijk was.

Totaal overprikkeld

"Het was fantastisch om dit bijzondere moment samen te beleven met mijn oud-collega’s. Samen hebben we zoveel meegemaakt. We werkten niet alleen samen, we leefden ook samen. Doordeweeks woonden we met z’n allen in een hotel in Wageningen, een beetje als een studentenhuis. Ik koester warme herinneringen aan onze tijd samen. En dit nu allemaal met elkaar te kunnen herbeleven, is een groot cadeau", aldus Monique. "Én dan toch is het weer die ‘buitenkant’ van het vak wat mij overweldigt. Flitsende camera’s, 6 interviews achter elkaar, al die mensen... Hoe leuk, liefdevol, blij, enthousiast en gezellig ook – ik kan niet anders dan erkennen dat door mijn gevoeligheid ik totaal overprikkeld raak", deelt ze eerlijk.

Dagenlang bijkomen

Monique deelt openhartig dat ze het allemaal maar lastig vindt. "Wat zou ik graag wíllen dat ik hier alleen maar van kon genieten. Zucht…ik voel verdriet als ik dit schrijf…de waarheid is dat ik hier dagenlang van moet bijkomen. Tijd nodig heb om mezelf weer te voelen", vertelt ze. "Ergens had ik misschien gehoopt dat ik door al het innerlijk werk dat ik de afgelopen 20 jaar heb gedaan, hier nu beter bestand tegen zou zijn. Dat ik er nu wél alleen maar van zou genieten. Maar if anything voel ik juist alleen maar méér wat dit met me doet."

Als zit de actrice nu ook de voordelen. "En daar ligt meteen de grote winst. En de sleutel. Want als je beter voelt wat er met je gebeurt en wat je nodig hebt, kun je daarnaar handelen", stelt ze. "Toen ik 20 was, ging ik maar door en door. Het woord ‘selfcare’ bestond nog niet en dat je ook ‘nee’ kon zeggen kwam toen niet in me op. Nu wel. En daarom weet ik nu dat ik na zo’n piekervaring te rusten heb. Tijd inplan om de ervaring te integreren. M’n grenzen bewaak. En in die rust kan ik juíst heerlijk nagenieten! Want ik had het niet willen missen. ❤️"

Bron: Instagram @monique.vanderwerff | Beeld: Tom Cornelissen