Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Donkere oksels? Dit kun je ertegen doen

Good to know!

Merk jij de laatste tijd dat je best wel last hebt van donkere oksels? Vervelend! Daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je binnenkort op vakantie gaat. Wellicht denk je dat dit komt omdat je je misschien niet goed scheert, maar niets is minder waar. Wij leggen je alles uit over donkere oksels en wat je ertegen kunt doen!

Pigment

De grootste reden dat je oksels wat donkerder worden, is volgens dermatoloog Carlos Charles omdat de huid daar meer pigment aanmaakt. Nu horen we je denken: 'hoe kan dat dan?', enne: daar is een hele makkelijke uitleg voor. Wanneer jij je oksels scheert, is het zo dat je huid altijd wel een beetje beschadigd raakt. Dit betekent dat je huid daardoor wat dikker wordt. Dikkere huid heeft vaak wat meer pigment, waardoor je oksels wat donkerder zijn dan je eigenlijk gewend bent. Easy, toch?

Scrubben is the key

Maar hoe kom je ervan af? Daar zijn een aantal oplossingen voor. Allereerst is het belangrijk om je oksels van tevoren te scrubben. Oké, we hebben allemaal wel eens snel een scheermesje over onze oksels gehaald nét voordat we de deur uitgaan, maar dat is dus eigenlijk helemaal niet goed. Je moet je oksels namelijk net zo goed verzorgen als elk ander deel van je lichaam. Doordat je snel even je oksels scheert is de kans namelijk heel groot dat je huid ruw achterblijft. Wil je niet! Enne, doordat die ruwe huid wel een tijdje blijft, zorgt dat weer voor donkere oksels. Scrubben is dus the key, omdat het dode huidcellen verwijdert en de donkere plekken wat lichter maakt.

Wax je oksels

Ook kun je in plaats van scheren, kiezen om je oksels te waxen. Het vaak scheren van je oksels is immers een van de grootste boosdoeners voor donkere oksels. Waxen is dus een goede manier om dit te voorkomen. Eens in de zoveel tijd even langs de salon – en eventjes pijn lijden, natuurlijk – maar dan heb je ook wat!

Laatste redmiddel

Oké, het laatste redmiddel wat je zelf kunt proberen is een aardappel of een komkommer onder je oksels doen. Ja, het klinkt misschien een beetje gek, maar het kan écht helpen! Aardappelen en komkommers kunnen je oksels namelijk ook lichter maken. Snijd gewoon een komkommer of een aardappel in plakjes en wrijf deze dan over je oksels heen. Let wel: was dan niet meteen je oksels! Wacht eerst 20 minuten voordat je het wast, zodat het kan intrekken. Herhaal dit elke dag en je merkt een groot verschil!

Heb jij nou geen zin om dit allemaal uit te proberen? Een bezoekje aan de dermatoloog kan je ook een stuk op weg helpen!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Sex and the City