Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mascha Feoktistova over haar road trip door Amerika: 'Een droom'

'Ik moet mezelf af en toe wel even knijpen van: wow, we doen dit gewoon'!'

Mascha Feoktistova (36) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze moeder van dochter Mila.

Road trip

"Als je dit leest, zijn wij nog op reis door Amerika. Zoals je misschien wel weet, zijn Gregor en ik helemaal Amerika-gek en hebben we vorig jaar een huis gekocht in Florida. Hij staat inmiddels op Airbnb en we hebben al boekingen van Nederlanders, Amerikanen en zelfs mensen uit het Caraïbisch gebied gehad. Maar we willen er zelf natuurlijk ook nog zoveel mogelijk van genieten nu Mila nog niet leerplichtig is. Werkelijk elke moeder heeft tegen mij gezegd: ‘Ga zo veel mogelijk op reis nu het nog kan, want als ze straks naar school moet, kun je tot haar achttiende niks meer buiten de schoolvakanties.’ Daarom besloten we ’t er nu van te nemen en twee maanden met Mila te gaan roadtrippen door Amerika."

Amerika

"We zijn begonnen in New York, waar het dagenlang heeft geregend. Op een gegeven moment heb ik echt even staan janken, ik trok het gewoon niet meer. Maar uiteindelijk was het toch ook superleuk. Vanuit daar zijn we met een huurauto doorgereisd naar Philadelphia. Best spannend met een peuter, want je weet niet hoe lang ze het rijden volhoudt, maar het ging eigenlijk heel goed. We zijn in Washington DC geweest, langs gegaan bij de Amish – super interessant om te zien hoe zij wonen – en we hebben twee nachten in een hutje in de natuur geslapen zonder internet en telefoonverbinding. Ik kreeg alleen maar reacties als: ‘Ik zou dat nooit durven, weet je wel wat daar gebeurt in films?’ Maar wij vonden die ultieme rust juist heerlijk. Vervolgens zijn we doorgereden naar ons huis in Florida, waar we even lekker konden opladen en bijslapen.

Geluk

"Het leuke is dat we op maar anderhalf uur vliegen van het Caraïbisch gebied zitten, dus je kunt vanaf hier zo een uitstapje naar Jamaica maken, net zoals we in Nederland naar Ibiza gaan. Het is een droom dat we deze reis kunnen maken. Ik besef heel goed dat dit niet voor iedereen betaalbaar is en dat we geluk hebben met een baan waarbij we zomaar twee maanden weg kunnen. Wat dat betreft moet ik mezelf wel af en toe even knijpen van: wow, we doen dit gewoon! Ik merk dat veel mensen een mening over Amerika hebben, maar voor ons is het vooral een prachtig vakantieland. Het heeft de mooiste natuurparken, je kunt er fantastisch eten, we zijn gek op het winkelen hier en Mila geniet onwijs van alle nieuwe plekken waar we komen. Nu hoor ik de moedermaffia al fluisteren: dat weet ze later toch niet meer. Maar ik denk dat het goed voor de flexibiliteit van een kind is dat ze steeds weer nieuwe dingen ziet en nieuwe mensen met haar kletsen. Ze spreekt zelfs al wat woordjes Engels, hoe cool is dat!"

Beeld: Nine IJff