Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Dit is de bizarre eetgewoonte van Britt Dekker

'Als het koud werd at ik het op'

We kennen Britt Dekker natuurlijk allemaal als die leuke, gezellige meid met een bubbly persoonlijkheid, toch? Het is dan zeker ook niet raar dat we telkens iets nieuws voor de knappe blondine te weten komen als ze weer eens aanschuift bij een talkshow. Zo ook bij 'Marcel & Gijs', waar ze een wel héle bizarre eetgewoonte onthulde...

Koude friet

"Een van de redacteuren hier werkte bij HLF8 en die haalde dan friet. Als het koud werd at ik het op", legt de blondine uit. Wait, what? Koude patat?! "Op de manege waar ik mijn hele jeugd heb doorgebracht, had ik altijd geld mee en dan kon ik tijdens de lunch iets kopen, alleen 's avonds was mijn geld op", legt ze verder uit. "Dan was er een groep de 's avonds nog friet at en alles wat over was, kreeg ik dan. Dus elke zaterdagavond hoopte ik dat er nog iets over was. En vaak was er nog wat over. Het was dan koud en ik vond het zo lekker. Ik heb nog die associatie met koude friet, omdat het mijn honger stilde."

Marcel en Gijs konden hun oren niet geloven en noemde haar verhaal een 'zwavelstokjes-verhaal'. Alleen was Britt het daar niet mee eens. "Ik had gewoon een goede jeugd. Alleen op zaterdag vond ik het heel lekker." Aha, en geef haar eens ongelijk!

Tricky periode

De knappe blondine heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze van patat en vet eten houdt, zo liet ze weten in een gesprek met &C in april vorig jaar. Echter, was het niet altijd rozengeur en maneschijn voor Britt. Zo liet ze weten dat ze door een erg tricky periode ging toen Instagram groter werd. "Dan zag ik alle Anna Nooshins en zo en dacht ik: zo, die zien er goed uit. Toen sloeg ik en beetje door met eten. Op een gegeven moment at ik echt nog maar een appel en een wortel op een dag. Dat werd een soort uitdaging."

Gelukkig zagen haar vriend Max en manager dat het niet goed ging met Britt en grepen in. “Als je graatmager wordt en je maakt YouTube-filmpjes voor jonge kids, dat kan niet. Dan zeiden ze: ‘Kijk even naar deze video en foto.’ En toen dacht ik: ja, ze hebben gelijk. Het gevoel dat ik kreeg door weinig te eten op een dag, voelde bijna hetzelfde als een wedstrijd winnen met m’n paard. Dat is bizar.” Maar dankzij de juiste mensen om zich heen is het goedgekomen met Britt: “Ik ben niet compleet doorgeslagen.”

Bron: RTL Nieuws, Grazia Archief | Beeld: NL Beeld