Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Goed nieuws voor Kopen zonder Kijken-fans: 'Alweer bezig met serie 7'

Yay!

Al zes seizoenen lang kunnen we kijken hoe het team van Kopen Zonder Kijken stellen helpt bij het vinden van hun droomhuis. Helaas is het zesde seizoen alweer afgelopen, maar volgens Martijn Krabbé kunnen we ons alweer gaan opmaken voor het zevende seizoen. Yay!

Spannende momenten

Er zijn de afgelopen weken weer heel wat stellen blij gemaakt met een nieuw huis. Al heeft het team van Kopen zonder Kijken daar natuurlijk veel langer over gedaan.  "Als het op tv is dan zie je eigenlijk in twee maanden wat wij in een jaar gedaan hebben", vertelt Martijn aan RTL Boulevard. Daarnaast zien we op televisie natuurlijk alleen het prachtige eindresultaat, en niet de spannende momenten die er ook bij komen kijken. "Het lukt dan wel iedere keer, maar als je achter de schermen bij het programma meedraait dan is het echt vaak kiele kiele hoor", verklapt de presentator.

Blij seizoen

"Elke keer een nieuw huis, elke keer toch weer de markt die heel erg aan verandering onderhevig was – en is, nog steeds natuurlijk", vult Roos Reedijk aan. "Dus dat is wel tof, dat het toch weer allemaal is gelukt", aldus de stylist. "Ik heb in het verleden ook weleens gehad dat er wat teleurstelling was, waar ik dan bloedgeïrriteerd door ben", vertelt Bob Sikkes. "Dan denk ik: je hebt geen idee..." Gelukkig was dat in de zesde reeks niet aan de orde. "Dit was een blij seizoen, ik vond het een heel leuk seizoen", stelt de bouwdeskundige.

Dynamische agenda

En dan nu tijd voor een welverdiende vakantie? Eh, nee. "Wij draaien het hele jaar door hè", legt Martijn uit. "We zijn nu alweer bezig met serie 7. Dit programma heeft gewoon een dynamische agenda", aldus de presentator. "Soms dan denk je dat je een paar dagen vrij hebt en dan gaat de telefoon en dan moet je alles uit je handen laten vallen." Want als er een huis gekocht is, moet Martijn meteen naar de gelukkige kopers toe om het goede nieuws te brengen en het koopcontract te tekenen. "Kopen zonder Kijken is een bijzonder dwingende tante", lacht hij.

Achtste seizoen?

Of er ook een achtste seizoen komt? Dat is nog niet zeker. "Serie acht is nog niet besteld", vertelt Martijn. "Dus als RTL meeluistert: we komen binnenkort bij jullie op kantoor bij de directie een concessieklok neerzetten. Die telt af en als die op nul staat en serie acht is nog niet besteld, dan gaat het niet door", grapt hij. "Dat vindt Nederland denk ik niet heel leuk", reageert Roos. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Heel hard duimen dus, dat er ook een achtste seizoen gemaakt wordt!

Bron: Tips en Weetjes, RTL Boulevard | Beeld: Kopen zonder Kijken