Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

What a dream: Margot Robbie geeft tour door knalroze Barbie-huis

'Duidelijk nep, maar wel heel satisfying'

We kijken enorm uit naar de gloednieuwe film Barbie, die over een maandje ein-de-lijk verschijnt. Het interieur-magazine Architectural Digest had geluk, want zij mochten een kijkje nemen op de set van de film. Ze gingen in gesprek met de cast and creatives en kregen een wel heel bijzondere home tour.

Rondleiding

We moeten nog ongeveer een maandje geduld hebben tot het tijd is voor de première van Greta Gerwigs Barbie, een film over de speelpop die uitgroeide tot een mode-icoon. Met hoofdrollen voor Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) en een gigantische dosis roze, zijn we al maanden aan het genieten van een gezonde dosis voorpret.

Niemand minder dan Margot Robbie, Barbie herself, neemt de kijkers nu mee door haar 'Barbie Dreamhouse'. En laten we eerlijk zijn: dit is toch exact waar we van droomden als kleine meisjes? Een kledingkast vol roze, een glijbaan vanuit je slaapkamer het zwembad in, en een eindeloze selectie kittige outfitjes die altijd goed zitten en nóóit gestreken of gewassen hoeven te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=uKgaVlMN7IY

Fijn fake

Tijdens de tour door haar roze droomhuis legt Margot Robbie uit dat het allemaal echt nep moest zijn. "We hebben een mix van dingen die hier fysiek staan, maar ook stickers. Er is ingespeeld op de wereld van speelgoed, en hoe het eruit zou zien als het een Mattel-product was", legt ze uit. "Duidelijk nep, maar wel heel satisfying", vat ze de boel samen.

En die nepperij komt nergens beter naar voren dan bij het zwembad. Zo verklapt de actrice dat er uiteraard geen écht water in zit. Maar: "Het was heel grappig om te zien hoeveel mensen het zwembad vermeden. Iedereen liep eromheen."

Roze, roze, en meer roze

De regie van de langverwachte film is in handen van Greta Gerwig. Zij vertelt aan Architectural Digest over de oeverloze gesprekken die allemaal om één ding draaiden: roze! "Dit is het product van zoveel discussies, en zoveel referentiemateriaal", deelde zij. "En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vergaderingen die we hebben gehad over roze. We zaten met al deze verschillende soorten roze, en we keken zo van: 'What is the pink? En hoe werken de soorten roze met elkaar samen?'"

Ze vervolgt dat ze het allemaal niet te classy wilde hebben. "Toen ik een klein meisje was, hield ik van de meest roze, de meest felle dingen." Kortom: een beetje fout, al dat roze – maar daarom éxtra goed passend bij de Barbie-fantasie. Wij kunnen in elk geval niet wachten op de (ongetwijfeld bijzonder roze) première van Barbie. Nog een maandje geduld.

Bron: Beau Monde, YouTube Architectural Digest | Beeld: NL Beeld