Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Schrikken geblazen voor Ruud de Wild: 'Iets niet goed in mijn holte'

De radio-dj moest recent weer onder het mes en vertelt hierover op zijn Instagram.

Perspreview docuserie Ruud & Olcay

Ruud de Wild blijft op zijn hoede als het op zijn gezondheid aankomt. Het was dan ook even schrikken toen zijn zicht plotseling verslechterde en er is mis bleek te zijn in zijn gezicht. In een video op Instagram doet de radio-dj zijn verhaal.

Onder het mes

"Gister had ik een operatie'', begint hij zijn verhaal. ''Dat was hier'', ligt hij toe terwijl hij naar zijn wang wijst. ''Er was iets niet goed in mijn holte." Het bleek uiteindelijk het silent sinus-syndroom. Dan ontstaat er een soort druk waardoor je oog wordt weggedrukt."

Hoewel het achteraf meeviel, was het wel even schrikken voor Ruud, die nog niet zo lang geleden kankervrij is verklaard. ''Ik maakte me over heel veel dingen zorgen. Ik werd ook een beetje gewaarschuwd van, 'kijk uit met jouw historie'.'' Uiteindelijk bleek het daar gelukkig niets mee te maken te hebben!

Kanker

Eind maart 2021 maakte Ruud tijdens zijn radioshow bekend dat hij tijdelijk zou stoppen met De Wild In De Middag, omdat hij de diagnose darmkanker had gekregen en daarvoor onder het mes moest. “Na die operatie moet ik een tijdje revalideren”, liet hij destijds weten. “Ik hoop na die revalidatie terug te komen”, vervolgde hij.

Een aantal maanden en behandelingen verder, deelde vriendin Olcay Gulsen het goede nieuws op Instagram dat Ruud kankervrij is. De KRO-NCRV liet destijds weten dat de radio-dj snel weer te horen zou zijn. “Ik voel me beter dan ooit. Maandag 4 oktober ben ik weer te horen en alleen al van dit vooruitzicht krijg ik heel veel energie. Het is tijd om weer mooie dingen te maken”, reageerde Ruud na zijn overwinning.

Blijven checken

Sindsdien gaat het gelukkig goed met Ruud. In de meest recente video, waarin hij over zijn wangoperatie vertelt, benadrukt hij nog wel even: ''Het is altijd goed om te blijven checken.'' Het probleem blijkt namelijk aan het licht te zijn gekomen tijdens een routinecontrole.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Showbizz
  • STAD, 04-01-2023, Parkzuid Perspreview docuserie Ruud & Olcay in Parkzuid, Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Ruud de Wild