Ruud de Wild over heftige periode: ‘Olcay heeft me erdoorheen gesleurd’

"Plotseling stond daar een andere vrouw."

Dat het na een heftige strijd tegen darmkanker weet beter met hem gaat, heeft Ruud de Wild naar eigen zeggen vooral te danken aan zijn vriendin Olcay Gulsen.

Luchtigheid, rust en mentaliteit

“Ze heeft me erdoorheen gesleurd”, vertelt de radio-dj over Olcay in gesprek met AD. “Met haar luchtigheid, rust en mentaliteit. Van 'hier komen we wel doorheen.' Het moment dat ik bijkwam uit die grote operatie, zal ik niet vergeten. Plotseling stond daar een andere vrouw.” Ruud kreeg eerder dit jaar de diagnose darmkanker, waarna hij meerdere operaties moest ondergaan en een tijdelijke stoma kreeg.

Nieuw hoofdstuk

De zware periode waar Ruud en Olcay doorheen zijn gegaan, heeft hun relatie flink veranderd. De radio-dj vertelt dat na de operatie alle puzzelstukjes in elkaar vielen. “Ik was nergens meer bang voor. Er waren geen grenzen meer, geen schroom. Ik zei haar ook: 'Ik laat je nooit meer gaan'. 'Dat is maar goed ook', zei ze, 'want anders vermoord ik je.'

Het zijn juist die grappen van Olcay die Ruud zoveel geholpen hebben. “Op vakantie in Zuid-Frankrijk zaten hotelgasten aan het zwembad schaamteloos te wijzen naar mijn stoma. Ik durfde amper wijn te halen. 'Schijt aan hebben en gaan', zei ze.”

Weer beter

Afgelopen maand deelde Ruud het goede nieuws dat hij weer helemaal beter is verklaard, “al vind ik het nog doodeng om te zeggen. Zin weer in het leven. Olcay, ik weet niet hoe ik jou moet bedanken.”

Bron: Nu.nl, AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws