Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Dit parfum van Victoria's Secret zou helpen tegen muggen

Dat wordt inslaan!

Lekker ruiken én muggen op afstand houden? Dankzij een parfum van Victoria's Secret is dit mogelijk. Op TikTok gaat dit nieuwtje momenteel helemaal viral. Enne, het is niet zomaar een lifehack, het is bewezen dat het echt werkt als anti-muggen middel. Wij praten je bij.

Muggen op afstand houden

We zijn dol op de zomer en worden dan ook ontzettend blij van de hoge temperaturen van afgelopen week. Iets waar we minder blij van worden, zijn alle muggen die meteen weer om de hoek komen kijken. Gelukkig is daar TikTok to the rescue, met een geweldige oplossing. Enne, daarvoor moeten we bij Victoria's Secret zijn. Het merk heeft niet alleen prachtige, sexy en comfy lingerie, maar ook heerlijke parfums. Eén van die geuren zou niet alleen heel lekker ruiken, maar ook muggen op afstand houden. Dat ontdekte een TikTokker.

Parfums

Om precies te zijn, hebben we het over Victoria's Secret Bombshell Eau de Parfum. Het iconische parfum uit de Bombshell-lijn. Dit luchtje zou dus muggen op afstand kunnen houden in de zomer, maar hoe kan dat eigenlijk? Het geurtje bevat kennelijk noten van pioenroos en orchidee met dennen – wat tevens zorgt voor de heerlijke frisse en bloemige geur. Het Bombshell-parfum is overigens niet het enige luchtje van Victoria's Secret dat muggen op afstand houdt in de zomer. Ook de Amber Romance bodymist kan hiervoor zorgen.

https://www.tiktok.com/@absolutely.lm/video/7115833745885760810?

Onderzoek

Zoals we in het begin al zeiden, is dit niet zomaar een lifehack die op TikTok voorbijkomt. Het schijnt namelijk écht te werken. Uit een onderzoek van The Journal of Insect Science blijkt dat het parfum 'een sterk afweermiddel is met effecten die langer dan 120 minuten aanhouden'. Het is dus een effectief anti-muggen middel. Enne, daar zijn mensen op TikTok het helemaal mee eens. Je bent misschien iets meer geld kwijt aan dit parfum dan aan 'normaal' muggenspul, maar het ruikt wel een stuk lekkerder. Daarnaast plakt het ook niet. Wij zeggen: inslaan!

Bron: Girlscene, TikTok | Beeld: Adobe Stock