Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Soy Kroon over succesjaar: ‘Ineens was ik iemand’

'Terwijl ik dacht: ik doe dit al tien jaar, jongens'

Soy Kroon timmert al jaren hard aan de weg, en beleefde vorig jaar een ontzettend succesvol jaar. Hij speelde grote rollen en won prijzen, waardoor mensen hem 'ineens' zagen staan. In de nieuwste Beau Monde vertelt de acteur en zanger hoe hij dit zelf beleefde.

Investeerjaar

"Vorig jaar was een supervol jaar met allemaal hoogtepunten en belangrijke momenten", blikt Soy terug. "Ik had een rol in The passion, won een Televizier-Ster, deed mee aan Wie is de mol? en werd eerste in Make up your mind." Omdat de acteur overal te zien was, leerden ook steeds meer mensen hem kennen. "Daardoor was ik ineens iemand: wauw, wat ben jij goed bezig! Voor de bühne had ik het helemaal gemaakt, terwijl ik dacht: ik doe dit al tien jaar, jongens. Dat voelde toch een beetje raar", stelt Soy. "Voor mij was vorig jaar vooral een investeerjaar voor de buitenwereld, iets om mijn moeder trots mee te maken. Dit jaar ligt de focus op het doen en maken van mooie dingen, waar ik blij van word. Ik voel me heel steady."

On top of the world

"Veel jonge mensen die net in de business komen kijken, voelen zich on top of the world als ze de première spelen van een nieuw stuk of een rol hebben bemachtigd in een bepaalde productie", vertelt Soy. "Zij werken van hoogtepunt naar hoogtepunt en zijn constant op zoek naar een nieuwe kick: op een bepaalde manier in de media komen, heel veel likes halen." Zelf is de acteur daar helemaal niet mee bezig. "Bij mij gaat het om de binnenwereld. Een van mijn gelukkigste momenten had ik vorig jaar zomer, toen ik na een supermooie Wie is de mol?-reis door Amsterdam fietste. Heel simpel, de zon scheen, ik keek omhoog en weet nog dat ik dacht: eigenlijk ben ik best wel heel gelukkig."

Het hele interview met Soy Kroon lees je in de nieuwste Beau Monde. Daarin vertelt de acteur ook over zijn liefde voor planten, hoe hij werd opgelicht door zijn boekhoudster en over zijn grote liefde. Nu in de winkel!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld