Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nooit meer plakbillen en schurende benen met deze lifehack

Good to know!

Heb jij ook altijd zo'n last van plakbillen en schurende benen in de zomermaanden? Same! Enne, daarom weten we ook dat het mega vervelend en zelfs pijnlijk kan zijn. En laten we daar nou niet op zitten wachten tijdens het mooie weer. Gelukkig is er een hele handige lifehack waardoor je hier geen last meer van zult hebben. Yay!

Luchtige garderobe

Tijdens de zomer kun je je garderobe het beste zo luchtig mogelijk houden. Linnen, katoenen en zijde stoffen zijn aantrekkelijke opties tegen de warmte. Daarnaast is het slim om strakke kleding te vermijden, losse kleding laat alles luchten. Hierdoor heb je geen last meer van plakkende bikken of zwetende of vervelende plekken.

Geen glimmende en gladde slips

Met het warme weer kun je beter jouw prachtige glimmende en glanzende slips achterwege laten. Dit glanzende ondergoed is gemaakt an synthetische stof, dat veel warmte en vocht vasthoudt. Daardoor ga je extra zweten en heb je meer kans op schimmelinfecties. Katoenen ondergoed is een goed alternatief, deze stof neemt vocht op en ademt. Lekker luchtig!

Inlegkruisjes

Gynaecoloog Manon Kerkhof adviseert om zuinig te zijn met inlegkruisjes. Een inlegkruisje geeft namelijk een broeierige, warme omgeving dat huidirritaties kan veroorzaken. Frisse lucht voor down there is dus belangrijk.

Kort broekje onder je je jurk of rok

Wijde kleding is misschien wel lekker voor de warmte, maar het lost het probleem van tegen elkaar schurende benen niet op. Om dit vervelende gevoel te verhelpen is een lange boxershort, een fietsbroekje of corrigerend ondergoed onder je jurk of rok een top idee.

Zeg dus maar dag tegen plakbillen en schurende bovenbenen!

Bron: Dingen Voor Vrouwen, Linda | Beeld: Legally Blonde