Anna Drijver kampt met gehooraandoening: ‘Moeilijk te accepteren’

'Ik ben allang blij dat ik er nu over kan praten zonder te huilen'

Anna Drijver kampt sinds kort met een gehooraandoening. In de nieuwste Harper’s Bazaar praat ze hier openhartig over. En hoewel de actrice er nu over kan praten zonder in huilen uit te barsten, kan ze er nog steeds erg verdrietig van worden.

Pech

Sinds kort heeft Anna een aandoening waardoor ze alles zachter hoort. “Het komt in veel gevallen voor na een zwangerschap, maar dat is voor mij gissen”, vertelt de actrice erover. “Het is pech, want het is progressief.” Dat ze kampt met een gehooraandoening vindt Anna nog erg lastig. “Het is nog hartstikke vers allemaal, ik ben allang blij dat ik er nu over kan praten zonder te huilen”, zegt ze in het blad.

Hoortoestellen

Om eraan geopereerd te kunnen worden, moet de aandoening eerst erger worden. “Voorlopig was het beter om hoortoestellen te nemen, zei de dokter. Ik voel me sterk, leef gezond en ben een zondagskind; dat ik íets heb vind ik al moeilijk te accepteren”, vertelt Anna. Dat ze hoortoestellen moet dragen maakt het niet makkelijker. “Maar dan ook nog iets wat zo wordt geassocieerd met oude grijze mannetjes, het voelt heel raar.”

Open zijn

De actrice merkt dat er geheimzinnig wordt gedaan over hoortoestellen. “Daarom wil ik er open over zijn, al word ik er ook verdrietig van”, stelt ze. “Ik weet niet hoe erg het gaat worden, wat de impact gaat zijn op mijn werk. Maar het is belangrijk om erover te praten, ook om anderen te ondersteunen.” You go, Anna!

Bron: Harper’s Bazaar, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws