Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Kardashian eerlijk over moederschap: ‘Meest uitdagende baan’

'Het is een gekkenhuis'

Kim Kardashian zet North (9), Saint (7), Chicago (5) en Psalm (4) regelmatig in het zonnetje op the gram. De mama van vier is natuurlijk ontzettend trots op haar kinderen, maar geeft ook toe dat het moederschap niet altijd even makkelijk is. In een podcast vertelt de realityster eerlijk dat het soms best zwaar is.

Gekkenhuis

In de podcast On Purpose with Jay Shetty vertelt Kim dat het moederschap veel van haar vergt. Zóveel, dat ze zichzelf soms in slaap huilt. “Het ouderschap is echt fucking zwaar. Ik kan het niet anders omschrijven”, zegt Kim in de aflevering.

De mom beschrijft dat het vooral iedere ochtend een enorme chaos is bij haar thuis. “Er is altijd wel een dochter die wil dat ik haar haar doe en dat moet perfect en op een bepaalde manier worden gedaan en dan is er iemand die wil dat ik zijn schoenen aan doe en dan hebben ze je weer allemaal nodig. Het is een gekkenhuis.”

Voor- en nadelen

Sinds haar scheiding met Kanye West zorgt Kim alleen voor de kids. Het alleenstaande ouderschap is heftig voor de mama. “Ik moet tegelijkertijd de goede persoon en de slechterik spelen”, legt ze uit.  De presentator vraagt hoe Kim het moederschap zou omschrijven. “Iedereen zegt dat de dagen lang zijn en de jaren kort, en dat is helemaal waar”, zegt de realityster.

Hoewel Kim soms wel dagenlang in dezelfde pyjama rondloopt, onder het spuug zit en haar haren niet heeft gewassen, waardeert ze het om mama te zijn. “Het is de meest uitdagende en meest lonende baan op deze planeet”, aldus de Kardashian-telg. Aahw!

Bron: Happy in Shape, RTL Nieuws, People | Beeld: NL Beeld