Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? The Weeknd gaat verder onder andere naam

Op social media heeft hij zijn naam al veranderd.

Avatar: The Way of Water Premiere in Hollywood

The Weeknd scoort al jaren hit na hit en staat bij heel wat hitlijsten stipt op nummer één. Toch vindt hij het nu tijd voor verandering, want de artiest heeft aangekondigd dat hij zijn carrière wil voortzetten onder een andere naam.

Abel Tesfaye

The Weeknd heet eigenlijk Abel Tesfaye, en dat is ook precies de naam die hij vanaf heden graag wil gebruiken. Gisteren kondigde de zanger op social media aan dat hij zijn eigen naam voortaan gaat gebruiken wanneer hij nieuwe muziek uitbrengt. "Ladies and gentlemen, ABEL TESFAYE!", kondigde hij bij een video op zijn Instagram aan.

Nieuw hoofdstuk

In een interview met W Magazine vertelde hij begin deze maand dat hij het hoofdstuk van The Weeknd wil 'afsluiten'. "Ik bewandel nu een bepaald pad. Ik zal muziek blijven maken, maar ik begin er klaar voor te raken om het hoofdstuk The Weeknd af te sluiten", zei hij. "Als The Weeknd heb ik alles wel gezegd wat ik wilde zeggen."

Onlangs heeft de artiest weer een nieuw record op zijn naam mogen schrijven. In een maand tijd luisterden er namelijk 85,6 miljoen mensen naar zijn nummers op Spotify. Dit is het hoogste aantal ever. Daarmee kaapt hij de troon weg van vakgenoot Justin Bieber. Het record stond eerst op zijn naam, met 83,3 miljoen luisteraars per maand. Dit record maakte Bieber afgelopen zomer, en daarmee is hij dus een half jaar lang recordhouder geweest. Of The Weeknd het zo lang vol gaat houden, moet nog blijken.

Bron: FunX | Beeld: NL Beeld, Instagram @theweeknd

Showbizz
  • 'Avatar 2 The Way of Water' Premiere In Los Angeles -PICTURED: The Weeknd -LOCATION: Los AngelesUSA -DAYE: 12 Dec 2022 -CREDIT: BauerGriffin/INSTARimages.com