Wow: The Weeknd verbreekt Spotify-record van Justin Bieber

Zóveel liefhebbers luisteren er maandelijks naar de tracks van The Weeknd.

Lees ook

Justin Bieber stond voor een lange tijd bovenaan het lijstje met meeste luisteraars op Spotify – hier hebben wij obviously een steentje aan bijgedragen. Al staat Mr. Bieber niet langer meer aan de top. The Weeknd scoort hit na hit en heeft Justin tijdens het afgelopen weekend van zijn troon afgestoten. 

The Weeknd

The Weeknd, die eigenlijk Abel Tesfaye heet, kan rekenen op veel luisteraars op streamingsplatform Spotify. In een maand tijd luisterden er namelijk 85,6 miljoen mensen naar zijn nummers. Dit is het hoogste aantal ever. Daarmee kaapt hij de troon weg van vakgenoot Justin Bieber. Het record stond eerst op zijn naam, met 83,3 miljoen luisteraars per maand. Dit record maakte Bieber afgelopen zomer, en daarmee is hij dus een half jaar lang recordhouder geweest. Of The Weeknd het zo lang vol gaat houden, moet nog blijken.

Album top 100

De Canadese Abel brak met zijn vorige album, After Hours, bij het grote publiek door. Zo deed hij de Super Bowl halftime-show, en draaiden bijna alle radiostations het populaire liedje Blinding Lights. Het album stond binnen een week op nummer 1 van de Album top 100. Ook zijn nieuwste album, Dawn FM, haalde deze hoge plaats. We zijn benieuwd wat we in de toekomst nog van The Weeknd kunnen verwachten. 

 Bron: RTL Boulevard, Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook