Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no! Productie laatste seizoen Stranger Things stilgelegd

Dat wordt dus nóg langer wachten op het laatste seizoen...

Treurig nieuws voor fans van de populaire Netflix-serie Stranger Things. De productie van het allerlaatste seizoen ligt wegens een staking van Amerikaanse scriptschrijvers al een aantal dagen stil. Oh no! Op Twitter delen de Duffer Brothers – a.k.a. de bedenkers van de serie – het vervelende nieuws.

Over en uit

"Duffers hier. Het schrijven stopt niet wanneer het filmen begint", beginnen ze hun Twitter-bericht. "Hoewel we er ernaar uitkijken om de productie met onze geweldige cast en crew te beginnen, is het niet mogelijk tijdens deze staking. We hopen snel op een eerlijke overeenkomst zodat we allemaal weer aan het werk kunnen gaan. Tot die tijd – over en uit", sluiten ze het bericht af.

Stakingen

Hoewel de geruchten rondgingen dat de opnames pas zouden beginnen vanaf begin juni, wilden de Duffer Brothers kennelijk een maand eerder beginnen met de opnames van het nieuwe – en tevens laatste – seizoen van Stranger Things. Helaas kan dit door de staking die op dit moment in Hollywood plaatsvindt niet doorgaan. De stakingen zijn al sinds dinsdag gaande, nadat onderhandelingen met grote studio's zijn vastgelopen. Ai! Zo werd er gesproken over de vergoeding van schrijvers en over regels met betrekking tot het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij het creëren van de scripts en scenario's.

Inhoud

Grote kans dat het dus nog wel eventjes duurt voordat de camera's weer gaan draaien. Sad! Maarre, gelukkig kunnen we al wel wat vertellen over de inhoud van the final season. Ross Duffer vertelde namelijk eerder dat de verhaallijn van de finalereeks ten opzichte van vorige seizoenen ‘in een stroomversnelling’ komt. Hmm… we zijn benieuwd. Maar goed, voordat we aan seizoen vijf kunnen beginnen kunnen we eerst de eerste vier nog wel een keer bingen!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Stranger Things