Oeps: zoveel mensen zijn Moederdag weleens vergeten

Het is nog niet te laat om wat leuks te halen.

Over iets meer dan een week is het zover: Moederdag. Op 14 mei zetten we onze (bonus- of schoon)moeder dan ook graag in het zonnetje. Maar niet iedereen is al bezig met voorbereidingen treffen voor Moederdag. Zo blijkt uit onderzoek dat nog best wat mensen deze dag vergeten. Aii…

Vergeten

Nederlandse mannen vergeten belangrijke momenten voor hun moeder of een belangrijke afspraak met hun moeder vaker dan vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek van Sensu Insight ltd, dat in opdracht van One4all cadeaukaarten werd uitgevoerd. Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 mannen en vrouwen en hieruit bleek dat 43 procent van de mannen een speciale gelegenheid voor hun moeder weleens is vergeten. Maar ook vrouwen blijken af en toe vergeetachtig te zijn. Zo gaf 25 procent van de respondenten aan ook weleens belangrijke dagen voor hun moeder te zijn vergeten.

Een kwart van de mannen was Moederdag weleens vergeten tegenover 15 procent van de vrouwen. Oeps…

Goedmaken

Heel slecht brengen we het er gelukkig niet vanaf, want als er dan iets wordt vergeten, wordt het vaak wel goedgemaakt. En dan ook met een mooi cadeau. Zo geeft 53 procent van de mannen meer dan twintig euro uit aan een goedmakertje en spendeert 30 procent van de mannen zelfs meer dan vijftig euro. Vrouwen geven dan weer iets minder uit aan een goedmakertje. 32 Procent van hen gaf dan een cadeau van niet meer dan twintig euro.

Wat betreft de goedmakertjes, kopen de Nederlandse mannen vaker een cadeau (50 procent) dan vrouwen (44 procent). Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat 27 procent van de mannen een cadeau koopt voor hun moeder, zelfs als zij zegt dat zij dat niet wil of niet nodig vindt, tegenover 18 procent van de vrouwen. Ook zijn de mannen (13 procent) bereid om het goed te maken met het doen van diverse klusjes in huis, of door te koken of zelfs schoonmaken. Aha!

Mocht je er nog niet aan gedacht hebben dat Moederdag binnenkort weer voor de deur staat; het is gelukkig nog niet te laat om iets leuks te kopen of regelen voor je moeder.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws