Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lisa Sace blikt terug op EOTBDD-deelname: 'Heeft mijn leven veranderd'

Ook vertelt ze meer over de negatieve reacties die ze op haar deelname kreeg.

Meedoen aan een realityprogramma is niet niks. Lisa Sace kan erover meepraten. Met haar deelname aan het derde en vijfde seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch zorgde ze voor behoorlijk wat drama. In Back on the Beach blikt ze met host Janice Blok terug op haar deelname.

Drama

Lisa wist in seizoen drie van EOTBDD de villa meteen op te schudden toen ze als de ex van Alex haar intrede maakte. Zo kreeg ze meteen ruzie met haar ex toen ze hem zag. "Bij de tweede zin ging het al helemaal de mist in", geeft ze toe. "Ik kwam wel voor drama, ja", geeft Lisa toe.

Negatieve reacties

Kandidaten van EOTBDD krijgen na hun deelname regelmatig reacties van kijkers en familieleden voor hun kiezen. Lisa besloot haar familie dan ook niet te veel te vertellen over haar deelname aan EOTBDD. "Mijn familie heb ik er altijd een beetje buiten gehouden. Dat heb ik altijd bewust gedaan, maar ze hebben wel altijd achter me gestaan. Maar ik ben wel zo – en dat klinkt misschien hard – ik kies wel echt voor mezelf. En al zouden zij het (Lisa's deelname aan het programma, red.) niet accepteren, dan is het wel jammer, maar het is wel mijn leven."

Hoewel Lisa's deelname aan het programma inmiddels een paar jaar geleden is, zijn er wel een paar negatieve reacties die haar zijn bijgebleven. "In het begin kreeg ik veel reactie over mijn uiterlijk. Dat is natuurlijk een standaard ding waar ze als eerste over beginnen, want dat is het makkelijkste. In het begin vond ik dat wel heftig, want je gaat toch naar jezelf kijken en er meer opletten, omdat andere mensen het zeggen."

Gelukkig kon Lisa die reacties op een gegeven moment wel loslaten. "Dan was je weer te dun, dan weer te dik. Dan weer te nep en dan weer te normaal. Op een gegeven moment dacht ik: Nou, f*ck jullie allemaal even. Ga lekker aan jezelf werken en rot gewoon op. Dus dat heb ik wel losgelaten, maar in het begin vond ik dat wel heftig."

Leven veranderd

Meedoen aan EOTBDD heeft Lisa's leven behoorlijk veranderd. "Mijn leven is sowieso totaal veranderd. Want ineens sta je natuurlijk in the picture." Dat alle aandacht zo intens zou zijn, had Lisa niet verwacht. "Vooral toen ik voor de tweede keer meedeed. Toen was er echt veel veranderd. Ik kon nergens meer normaal werken. Dat klinkt gek, maar ik werkte toentertijd nog achter de bar. Maar het ging gewoon echt niet, want mensen wilden continu op de foto. Gelukkig kon ik toen via social media gaan werken, maar dat was wel echt life changer geweest voor mij; het tweede seizoen."

Lisa noemt haar deelname aan EOTBDD life changing, toch ziet ze het niet zitten om nog een keer mee te doen aan het programma. "Ik zou niet zo snel nog een keer meedoen aan EOTB. Daar ben ik wel een klein beetje overheen", vertelt de realityster. "Ik zou andere dingen wel heel leuk vinden, maar EOTB laat ik even aan anderen over."

Bron: Back on the Beach | Beeld: MTV