Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Finally! Netflix deelt releasedatum tweede seizoen Heartstopper

Wij kunnen niet wachten!

Sinds het eerste seizoen van Heartstopper vorig jaar op Netflix verscheen, wacht menig fan met smart op het nieuwe seizoen. Enne, we hebben goed nieuws! De streamingdienst heeft namelijk eindelijk de releasedatum voor het tweede seizoen bekendgemaakt.

Releasedatum

Vorige week vierde Heartstopper alweer zijn 1-jarig jubileum en dat heeft Netflix uiteraard gevierd. Op YouTube kondigde de streamingdienst in een korte video namelijk aan wanneer het tweede seizoen van start gaat. En dat is op – tromgeroffel – 5 augustus!

"Het voelt heel fris en cool. Het is een andere vibe dan die we gewend zijn van het eerste seizoen", horen we Kit Connor in de video zeggen. Ook gaan we meer te zien krijgen van het personage van Joe Locke. "Charlie krijgt dit seizoen meer een avontuur. Zijn verhaal is meer volwassen." Oeh!

Nieuwe castleden

Naast de oude vertrouwde cast maken we komend seizoen kennis met een aantal nieuwe gezichten. Maar liefst vier nieuwe acteurs worden aan de cast toegevoegd. Jack Barton neemt de rol van David Nelson, de oudere broer van Nick, op zich. Nima Taleghani kruipt in de rol van schoolmeester Farouk. Daarnaast zullen er ook twee nieuwe studenten hun intrede maken: James McEwan en Sahar Zahid, gespeeld door Bradley Riches en Leila Khan.

Heartstopper is een coming-of-age drama, die een romance tussen twee scholieren volgt. Het gaat over de zachtaardige Charlie (Joe Locke) en de stoere Nick (Kit Connor) die elkaar op school ontmoeten. De twee raken bevriend, waarna deze vriendschap zelfs uitgroeit tot meer. Ze raken verliefd, en gaan samen het avontuur aan om hun ware identiteit te vinden.

Bron: Film Vandaag | Beeld: Netflix