Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5x tekenen dat je in een gelukkige relatie zit

Hoeveel boxjes tik jij aan?

Iedereen ervaart geluk anders, maar we zijn het er allemaal wel over eens zijn dat verliefd zijn of het hebben van een relatie je gelukkig moet maken. Dit zijn vijf signalen dat je in een fijne, gelukkig rela zit.

Jullie communiceren met elkaar

Volgens onderzoek van Brigham Young University is het echt veel beter om in het echt met elkaar ruzie te maken dan via whatsapp. Heb je dus ruzie via je telefoon? Spreek het later uit als jullie elkaar in het echt zien. Heb jij echt iets fout gedaan, of iets in het moment gezegd wat je eigenlijk niet meende? Neem dan je verantwoordelijkheid. Enne, het is ook belangrijk om niet altijd het laatste woord te willen hebben. Voor ons vrouwen kan dit nog wel eens lastig zijn, hihi.

Jullie verrassen elkaar met kleine gebaren

Je partner zegt dat je voorzichtig moet rijden of neemt ongevraagd jouw favoriete M&M's mee van de winkel. Het lijken kleine dingen, maar dit is één van de belangrijkste tekenen dat jullie een happy couple vormen. Deze bescheiden gebaren zijn onmisbaar in een healthy relationship. Wie het kleine niet eert...

Jullie vertrouwen elkaar

Vertrouwen is een van de belangrijkere speerpunten in een relatie. Je moet elkaar goed kunnen vertrouwen, wil je een toekomst opbouwen met je partner. Een relatie waarin je elkaar niet vertrouwt zal de tand des tijds niet doorstaan. Vertrouwen jij en je wederhelft elkaar volledig? Dan gunnen jullie elkaar de wereld en zullen jullie je beide lekkerder in je vel voelen!

Jullie tonen interesse in elkaar

Grote kans dat jullie niet overal mee op één lijn liggen. Jullie zullen bijvoorbeeld een aantal andere hobby's of interesses hebben. Helemaal niet erg, maar toch is het belangrijk om interesse te tonen in elkaars interesses. Op de bank hangen samen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook belangrijk om samen leuke dingen te doen – dus ook activiteiten waar jij minder warm van wordt. Maak dus die boswandeling die hij graag doet, ook al is dat in jouw ogen misschien hartstikke saai. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat samen lachen wonderen doet voor je relatie.

Jullie steunen elkaar door dik en dun

De site Happy Daily meldt dat koppels die trots zijn op elkaar en successen samen vieren, veel gelukkiger zijn in hun relaties. Wees dus supertrots op je partner, al heeft hij voor het eerst de afwas uit zichzelf gedaan. Dit geldt ook voor grote mijlpalen. Laat deze zeker niet zomaar aan jullie voorbijgaan. Samen door het leven dansen is toch waar het uiteindelijk om draait?

Bron: Girlscene, archief Grazia, Popsugar | Beeld: Emily in Paris