Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze 6 soorten mensen kom je op elk festival tegen

6. De mannen die graag hun bovenlijf tonen.

Het festivalseizoen is weer begonnen! Van Lowlands tot aan Pinkpop en van Amsterdam Open Air tot aan Awakenigs: wij kunnen niet wachten om deze zomer weer lekker te dansen. Naast dat de muziek natuurlijk je ding moet zijn, je outfit on point is én een lekkere temperatuur altijd erg fijn is, zijn er altijd mensen bij die niet op een festival mogen ontbreken. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

1. De vrouwen die op hakken naar een festival gaan

We snappen heel goed dat als jij ietwat aan de kleine kant ben, je jezelf wat langer wil maken door een paar hakken. Toch is een festival daar niet de meest geschikte plek voor, althans als je kiest voor een naaldhak van minstens 10 cm. Hoewel je het grootste gedeelte dan ook op stoere laarzen, sandaaltjes of blokhakken ziet langs paraderen, zijn er altijd een paar vrouwen die zich door het festival heen worstelen op hun naaldhakken. En dat gaat altijd mis!

2. De mensen die helemaal van de kaart zijn

Bij een festival hoort natuurlijk een drankje, maar sommigen slaan hier een beetje in door. Vooral rond een uur of zes spot je minimaal op elk hoek wel iemand die het einde van de dag helaas wéér niet gehaald heeft en in een diepe slaap verkeert.

3. Diegenen die puur en alleen voor de muziek komen

Spot jij ze ook weleens? De muziekfanaten die in tegenstelling tot de rest niet losgaan, maar wel helemaal vooraan staan. Dit zijn de mensen die puur en alleen voor de muziek komen en alles wat daaromheen gebeurt, maar een beetje raar vinden.

4. De fashionista’s die er geweldig uitzien

Ze zijn het tegenovergestelde van de muziekfanaten, want bij de modemeisjes draait het juist meer om de outfit dan om de muziek. Maandenlang wordt er dan ook gebrainstormd (op TikTok) over geschikte outfits en als het moment daar dan eenmaal is, zullen ze shinen ook.

5. De persoon die aast op gevallen muntjes

Een festival is nou eenmaal prijzig en ze weten met de drankjes je portemonnee werkelijk helemaal leeg te trekken, maar hé, de vibe is goed en het maakt je eigenlijk helemaal niet zo veel uit. Toch zijn er altijd een paar mensen die zich hier op verkeken hebben en halverwege de dag de grond inspecteren op muntjes. Bingo!

6. De mannen die graag hun bovenlijf tonen

Waar meisjes al maandenlang hun best doen om een zo leuk mogelijke outfit samen te stellen, dragen mannen juist zo min mogelijk. Een korte broek, een wit shirt, sneakers eronder en gaan met die banaan. Al verdwijnt dat shirtje meestal na een uur in een kluisje en gaan ze er vanaf dat moment met ontbloot bovenlijf vandoor. Je hebt natuurlijk niet voor niets lopen zweten in de sportschool.

Er zijn vast nog meer types die jij dit binnenkort zal tegengekomen, maar deze kan je in ieder geval van je lijstje afvinken.

Bron: Grazia archief | Beeld: Pexels