Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 tips om meer uit je werkpauze te halen

Zo laad je jezelf weer op zodat je er 's middags weer helemaal tegenaan kunt.

De middagpauze op je werk is er niet voor niets: het is superbelangrijk om tijdens een werkdag je lichaam én geest wat rust te gunnen, zodat je ook 's middags nog genoeg energie hebt op kantoor (of thuis). We vertellen je hoe je op vijf verschillende manieren het beste uit je pauze kunt halen!

1. Bel met een geliefde

Merk je dat je hoofd vol zit met werk? Dan kan het helpen om even uit de bubbel te stappen en met iemand bij te kletsen aan de telefoon. Ga naar buiten, adem de frisse lucht in en praat bij met je lover, bestie of zus. Zo kom je terug met meer energie, ben je gefocust en minder gestrest. Score!

2. Beweeg je lichaam

Vooral wanneer je veel zit, is het fijn om tijdens de pauze even je benen te strekken. Hoe verleidelijk het ook is om van je bureau meteen door te lopen naar de kantinetafel om je broodje te nuttigen, je lichaam wordt veel blijer van een stukje beweging. Loop dus een kort (of lang) rondje en neem desnoods je lunch mee om buiten op te eten. Het helpt je energie te verhogen en je focus te verscherpen.

3. Ga weg bij een beeldscherm

Oké, we zijn zelf ook guilty aan doelloos op onze telefoon te scrollen tijdens de pauze. Maar hoe ontspannend dit ook kan voelen, je hersenen hebben een hoop te verwerken. Leg je telefoon daarom weg en ga een boek lezen of een kruiswoordpuzzel maken. Dit geeft je geest nieuwe energie en houdt je wederom scherp en gefocust.

4. Eet een gezonde snack

Een voedzaam tussendoortje kan een goed idee zijn wanneer je een lange takenlijst hebt. Het helpt je lichaam en geest namelijk om bij te tanken en geeft je energie om weer aan het werk te gaan. Vooral wanneer je gestrest bent kun je dus beter kiezen voor een gezonde snack dan een ongezonde maaltijd. Het helpt immers je energie op peil te houden wanneer je die het meest nodig hebt.

5. Ga niet aan het werk

Het klinkt heel simpel om tijdens je pauze nog bezig te gaan met werk, maar at the end kom je er niet veel verder mee. Je rust namelijk niet goed uit en grote kans dat je hierdoor alleen maar meer fouten maakt. Definitely not worth it!

Bron: Marie Claire, Forbes | Beeld: Pexels