Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo draag je je favo lentejurk terwijl het nog koud is

Een flinke dosis style inspo!

Hoewel de lente officieel al lang en breed begonnen is, zien we dat nog niet echt terug in de temperaturen. Het zonnetje begint nu eindelijk wat door te komen, maar echt warm kunnen we het nog niet noemen. Wil je tóch alvast je favo lentejurk dragen? Met deze tips rock je 'm ook met wat koelere temperaturen!

Flaneren in je lentejurk

Al sinds de koude winter kunnen wij niet wachten om onze lentejurk te dragen. Niets is immers fijner dan snel een jurk aan te trekken, wat makkelijk schoeisel eronder en zo de deur uit te gaan. Helaas laat het weer ons wederom in de steek en wachten we nog steeds tot de zon hoog aan de hemel pronkt. Als we de stijlvolle influencers van Instagram moeten geloven, is dit alsnog geen reden om hem in de kast te laten hangen. Met een knappe blazer of een warme trui kun je hem namelijk ook goed combineren. Scroll naar beneden voor wat inspiratie!

1. Met een blazer

Een blazer is altijd een staple piece voor in de garderobe, en in combinatie met een lentejurk is het ook een golden match. Met een aansluitende maxi-jurk staat het chic, met een zwierige jurk is het een comfortabele fit voor naar je werk of tijdens een lentewandeling – met de hoop dat we daarmee de zon manifesteren!

2. Met een leren jas

Wij hullen ons in de lente graag in pastelkleuren, maar je kunt de look ook wat meer edge geven door het te dragen met een leren jas. Wij zijn dol op deze look van Libby Faulkner, die haar vrolijke maxi-jurk met bloemen draagt met een zwarte leren jas en lakschoenen.

3. Met een puffjacket

De puffjacket is niet meer weg te denken van het straatbeeld, en ook komende lente gaan we hem ongetwijfeld vaak zien. Weliswaar niet in de bekende groene of zwarte kleuren, maar in opvallende kleuren. Wij gaan deze look van Karina van @Styleidealist zeker onthouden, wie had gedacht dat color blocking zo chic kon zijn?

De lente in je bol

Heb je zin om je in lentekleuren te wanen, maar is je kast er nog niet klaar voor? Dit seizoen gaan we veel zwierige en aansluitende jurken zien, in verschillende frisse kleurtjes. Denk aan oranje-rood, perzik, donkergeel, zalmroze en exotisch groen. Wil je helemaal goed voor de dag komen, dan kun je altijd nog kiezen voor de Pantone kleur van het jaar Viva Magenta!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld, Instagram