Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Good to know: zo lang mag je een bh dragen

Het is waarschijnlijk korter dan je denkt...

Elke vrouw heeft wel een favoriete bh. Die dragen we dan ook het liefste elke dag, en soms zelfs meerdere dagen achter elkaar zonder 'm te wassen (guilty!). Maar hoe lekker onze lievelings-bh ook zit, we kunnen 'm toch beter niet te lang achter elkaar dragen. We vertellen je meer!

 

Slijtage

Stel je zou maar één bh hebben en die elke dag dragen, dan is deze na een maand al aan vervanging toe. Heb je er bijvoorbeeld vijf? Dan kun je een jaar vooruit. Eigenlijk behoorlijk kort voor een kledingstuk waar vaak een aardig prijskaartje aan hangt. Hoe meer je iets draagt, hoe sneller het slijt. Een bh verliest al snel zijn oorspronkelijke vorm en de juiste ondersteuning, en laat dat nou net de hoofdreden zijn dat veel mensen een bh dragen. Investeer dus op tijd in een nieuw setje en trek regelmatig een andere bh aan.

EOTB's Yasmine waarschuwt na cosmetische ingreep: 'Deze dokter heeft mijn borsten verpest'

Vies

Wanneer je je beha te weinig wast, kan er onder andere olie, viezigheid, lotion, micro-organismen, schimmel en zelfs geurtjes in de stof trekken. En daar wil je natuurlijk niet mee rondlopen! Daarom geven experts aan dat je je beha gemiddeld na twee of drie keer dagen zou moeten wassen. Hoewel je bh er dan misschien nog niet vies uit ziet, kan bovenstaande al wél in de stof zitten. Het hangt trouwens wel af van een paar factoren: wanneer je veel gezweet hebt, zou je je beha al sneller moeten wassen en ook een sportbeha kun je na iedere zware sportsessie beter direct wassen.

Wassen

Maar let op: gooi je lingerie liever niet in de wasmachine. Beter is het om je beha’s met de hand te wassen. Zo blijven ze langer mooi en onbeschadigd. Gebruik hierbij warm water, aangezien te heet water het materiaal kan verzwakken. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan een speciaal waszakje waar je je beha in kunt doen. Het zou zonde zijn als je sexy lingeriesetje al z'n charme verliest in de wasmachine!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Ze | Beeld: Pexels