Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Temptations Ivo en Maris 10 jaar samen: zó gaat het nu tussen hen

Grazia besloot polshoogte te nemen.

Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave is inmiddels begonnen en dat betekent dat het alweer een jaar geleden is sinds we Mariska en Ivo op de buis zagen in het vorige seizoen. De lovebirds zijn deze maand tien jaar samen en daarom besloot Grazia polshoogte te nemen bij de twee. Want hoe gaat het nu tussen hen?

Gekke periode

"Het gaat nu weer heel goed gelukkig", vertelt Maris aan de telefoon. "Temptation was wel heftig. Het was vooral een gekke periode na de opnames", legt ze uit. Na de opnames mocht niemand natuurlijk nog weten dat ze mee gingen doen, waardoor opnieuw daten hen erg lastig werd gemaakt.

"We hadden net een heel avontuur achter de rug en daar mag je nog niemand iets over vertellen. Het duurt dan namelijk nog even voordat het op tv komt. En juist die periode was voor ons wel de periode waarin wij elkaar even opnieuw moesten vinden", legt Maris uit.

Opnieuw verliefd worden

De twee hadden na Temptation natuurlijk veel te bespreken, maar gesprekken voeren tijdens een romantisch etentje zat er niet echt in. "In die periode mag je niet echt veel samendoen, want je wordt dan net 'bekendgemaakt' als koppel aan de buitenwereld. Dan is het natuurlijk een beetje raar als je samen uiteten gaat of iets anders doet in het openbaar. Het was dus wel een gekke periode voor ons om 'opnieuw verliefd' te worden", vertelt Maris verder. "Maar gelukkig is dat helemaal goed gekomen en zijn we nog samen."

Ivo sluit zich daarbij aan. "Die periode was heel bijzonder, want je hebt toch een soort schrammetje opgelopen na zo'n avontuur. En samen leuke dingen doen en weer daten om verliefd te worden, was wel even lastig", legt hij uit. "We waren beiden weer aan het werk en aan het einde van de werkdag moet je dan gewoon binnenblijven en kun je niet echt naar buiten toen. Ze wilden liever niet dat we samen op straat gezien werden."

Droom

Het koppel vindt het nog altijd lastig om te omschrijven hoe het voor hen was om mee te doen aan Temptation Island. "Het is zo'n rare gebeurtenis. Ik probeer het altijd aan mensen te uit te leggen alsof je daar in een soort bubbel leeft", legt Maris uit. "Je leeft allebei in een soort droom. Je wordt wakker van die droom en wat je allemaal hebt gezien klopt niet helemaal, maar je bent er wel boos om", stelt ze. "Je hebt allebei iets heel anders meegemaakt en denkt allebei dat dat de waarheid is, maar eigenlijk zit de waarheid ergens in het midden. Dus dat maakt het een beetje gek, de hele situatie", aldus Maris. Aha!

Beeld: Maris en Ivo