Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze twee investeringen geef je je badkamer een make-over

Good to know!

Dat woningbezitters de badkamer graag als eerste een keer onder handen willen nemen tijdens het aanpakken van woning, is niet zo gek. De badkamer is een plek waar je aardig wat tijd doorbrengt op een dag waar je je persoonlijke smaak erg goed terug kunt laten komen. En wil je graag je badkamer een upgrade geven, maar liever geen ingrijpende verbouwing of renovatie uit gaan voeren? Dan is het een goed idee om een keer naar de inrichting van de badkamer te kijken en daar de nodige aanpassingen in door te voeren. Hierdoor kun je al redelijk snel een wereld van verschil maken.

Een andere uitstraling met een nieuwe badkamerkast

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het aanpakken van de badkamerkast. Aangezien deze kast op een prominente plek in de badkamer staat en redelijk wat ruimte in beslag neemt, bepaalt dit voor een erg groot deel het aanzicht van de badkamer in je eigen woning. Kies bijvoorbeeld voor een design van rota of bamboe en ga voor een Scandinavische uitstraling in de badkamer. Of ga voor een design in het wit voor een moderne of minimalistische badkamer. Binnen een mum van tijd kun je dus een andere stijl gaan neerzetten in de badkamer. Waar gaat jouw voorkeur op dit moment het meeste naar uit?

Geef je handdoeken een vaste plaats op een droogrek

Je voorkomt het liefste natuurlijk maar al te graag dat de badkamer snel rommelig en chaotisch oogt. Hierdoor is het zeker geen verkeerd idee om de handdoeken keer op keer netjes op te hangen. Hoe je dat het beste kunt integreren in de badkamer? Kies bijvoorbeeld voor het kopen van een droogrek. Ook op het gebied van dit type rek is er erg veel mogelijk op het gebied van kleur, afmeting en design. Hierdoor is er dus voor ieder type badkamer altijd meer dan genoeg mogelijk.

Bepaald van tevoren goed wat de stijl van de badkamer moet zijn

Voordat je de nodige investeringen gaat doen voor je eigen badkamer, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort stijl je het liefste terug laat komen. En heb je ook al een keer goed nagedacht over het kleurgebruik bij jou in het interieur? Door te kiezen voor een bepaald soort kleurenpalet, zorg je ook meteen voor een rustig en perfect totaalplaatje. Niet zo gek dus dat dit ook duidelijk terug is te zien in een badkamerwinkel.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels