Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Say that again? Wijn drinken met vriendinnen zorgt voor hechte vriendschap

Wijnen, wijnen, wijnen!

Ben jij regelmatig aan het wijnen met je besties? Goed nieuws! Het is namelijk bewezen dat wijntjes doen met je vriendinnen ervoor zorgt dat jullie band nóg hechter wordt. Dat wordt dus nog meer wijnen, wijnen, wijnen!

Onderzoek

Het is natuurlijk erg belangrijk om tijd te investeren in je vriendinnen. Dit kan op heel veel manieren, maar de leukste manier is toch wel door met elkaar te borrelen. Are we right? En het geweldige daaraan is ook nog eens dat samen wijnen jullie vriendschap pas écht versterkt. En jep, dit is wetenschappelijk bewezen. Wetenschappers uit Frankrijk hebben namelijk zo'n 150.000 mensen bestudeerd.

Deze mensen zijn onderverdeeld in vier groepen: een groep met mensen die vroeger veel dronken, een groep met mensen die heel veel drinkt, een groep die één tot drie glazen per dag drinkt en een groep die minder dan één drankje per dag drinkt.

Resultaten

Uit de resultaten kwam naar voren dat het drinken van alcohol wel degelijk invloed heeft op hoe je bent en hoe je je gedraagt. De meest sociale en gezelligste groep van het onderzoek is de groep die één tot drie glazen alcohol per dag drinken. Zie jij jezelf dus terug in deze groep? Dan betekent dat dat jij samen met je vriendinnen bouwt aan een hele hechte vriendschap.

Quality-time

Geweldig nieuws voor jou en je vriendinnen dus! Hoog tijd om binnenkort weer wat te plannen met deze ge-wel-dige bevinding, of niet? Zet de wijn maar alvast klaar, schotel wat heerlijke hapjes voor en geniet van jullie quality-time!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Emily in Paris