Waarom vriendinnen van de middelbare school de beste zijn

Je bff van de middelbare school zal om deze redenen nog heel lang in je leven blijven.

Lees ook

We maken van jongs af aan overal vrienden en vriendinnen. Toch zijn onze bff’s van de middelbare school degenen met wie we het langst bevriend blijven. Niet gek ook: ze kennen ons door en door en we hebben veel samen meegemaakt. Dit zijn alle redenen waarom onze vriendinnen van de middelbare school nog altijd the best zijn.

1. Liefdesgeschiedenis

Vaak zet je de eerste stappen in je liefdesleven op de middelbare school. Je beste vriendinnen uit die tijd hebben dat natuurlijk allemaal meegemaakt en kennen je volledige liefdesgeschiedenis. Enne, ze zullen de kans om die ene foute of onbereikbare liefde tegen je te gebruiken niet laten liggen.

2. Geheime foto’s

Omdat jullie al sinds de middelbare bevriend zijn, hebben jullie inmiddels duizenden foto’s verzameld samen. De mooiste kiekjes zijn gedeeld op Instagram en Facebook, maar er zijn ook meer dan genoeg foto’s die vooral jullie geheim moeten blijven. Je weet wel, van die foto’s waarop je nog met een beugel rondliep (met etensresten ertussen), de bonte avond waarop je Beyoncé nadeed of foto’s waarop je alle filters ging uittesten (hallo sepia-effect).

3. Jullie weten alles van elkaar

Jullie hebben alle belangrijke (en minder belangrijke, maar wel leuke) momenten sinds jullie tienerjaren samen beleefd. En dat schept een band, want jullie weten echt alles van elkaar.

4. De moeilijke momenten

Naast alle leuke herinneringen zijn er ook de moeilijke momenten. Jullie hebben elkaar inmiddels al honderden keren getroost. Van de eerste keer een gebroken hart, tot keuzestress voor een nieuwe opleiding of het moment waarop een dierbare overleed. Ook op de verdrietige momenten kunnen jullie bij elkaar terecht voor de nodige steun.

5. Herinneringen ophalen

Omdat jullie elkaar al zo lang kennen, hebben jullie ondertussen talloze herinneringen gemaakt. De helft van de vriendschap bestaat dan ook uit het ophalen van die fantastische herinneringen. Er hoeft maar één iemand te beginnen met ‘weet je nog…’ en jullie hebben weer een avondvol hilarische gespreksstof.

6. Eerste keren

De eerste keer uitgaan, dronken zijn, zoenen, liefdesverdriet… Jullie hebben het samen talloze eerste keren meegemaakt en kunnen daar nog altijd uren met elkaar over praten.

7. Jullie weten te veel over elkaar

Van alle fantastische momenten tot de meest ongemakkelijke: je oude vriendinnen van de middelbare school hebben ze meegemaakt. En zo niet? Dan heb je ze door middel van honderden appjes wel tot in detail bijgepraat. Jullie weten inmiddels dan ook te veel over elkaar, en daarom móeten jullie de rest van je leven wel bevriend blijven.

8. Volledig op je gemak

Jullie voelen je volledig op je gemak bij elkaar. Dat kan ook niet anders, want als je elkaar met beugels, slechte huid en de outfits uit je tijd op de middelbare hebt gezien, kan het eigenlijk niet meer erger. Je hoeft je dan ook nergens meer voor te schamen bij je beste vriendin(nen).

9. Elkaars type

Je hebt door de jaren heen allerlei types voorbij zien komen en weet daarom precies welke potentiële partner wel en niet bij je beste vriendin past – en andersom. En aangezien jullie elkaars type zo goed kennen, zijn jullie niet bang om eerlijk te zijn als een nieuwe scharrel niet de ware is.

10. Dezelfde personen

Jullie kennen dezelfde personen uit de tijd op de middelbare, of uit de omgeving waar jullie vroeger woonden en/of naar school gingen. Er is altijd wel iets of iemand om over te roddelen, heerlijk!

11. Op naar het bejaardentehuis

Jullie hebben al zóveel meegemaakt samen, dat je weet dat jullie voor altijd bevriend zullen blijven. Op naar het bejaardentehuis, want dat willen jullie natúúrlijk ook samen meemaken.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pixabay

Laatste nieuws

Zie ook