Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 voordelen van met ruzie naar bed gaan

Wie had dat gedacht?

Er wordt altijd gezegd dat je in een relatie nooit met ruzie naar bed moet gaan. En natuurlijk is dat ergens ook zeker waar, maar wist je dat met ruzie naar bed gaan ook zo z'n voordelen heeft? Ja, echt! Wij leggen je in dit artikel de vier (onverwachte) voordelen uit.

Het loopt niet uit de hand

Allereerst is een groot voordeel als je met ruzie naar bed gaat, dat de ruzie waarschijnlijk niet nog verder uit de hand loopt. Tijdens een ruzie met je partner komen er – ofcourse – erg veel emoties los. En hoewel iedereen dit wel eens ervaart, is het een grote warning. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je dingen tegen je partner kan zeggen die je misschien wel helemaal niet meent. Wil je het dus op een rustige manier met elkaar uitpraten? Slaap er dan even een nachtje over. Je zult zien dat het écht helpt.

Voorkom miscommunicatie

Je kunt natuurlijk ook in een relatie zitten waarbij je nog niet samenwoont. Hierdoor zie je elkaar waarschijnlijk niet elke dag, waardoor je ook contact hebt via WhatsApp. Grote kans dat er dus ook een online ruzie kan ontstaan tussen jou en je partner. Dit soort ruzies zijn juist erg lastig, omdat je niet ziet hoe iemand zich echt voelt. Dit zorgt dan weer voor miscommunicatie, waardoor de ruzie soms erger wordt dan dat het eigenlijk hoort te zijn. Heb jij al door dat jullie er online niet helemaal uitgaan komen? Geef dan aan dat je liever in het echt met je partner wil praten over de situatie.

Gevoelens op een rijtje zetten

Daarnaast kan je je woede en verdriet eventjes laten bezinken als je met ruzie naar bed gaat. Tijdens een ruzie zit je namelijk in een emotionele rollercoaster, waardoor je gevoelens alle kanten opvliegen. En als je in deze rollercoaster zit, kun je dingen gaan zeggen die je niet meent. Hoog tijd om je gevoelens dus even op een rijtje te zetten. Geef jezelf rustig de tijd om goed na te denken over de ruzie en slaap er een nachtje over. Je zult zien dat je al meteen een stuk rustiger wakker wordt.

Geen overhaaste beslissingen maken

Het liefst wil jij de ruzie tussen jou en je partner zo snel mogelijk opgelost hebben. Logisch, natuurlijk. Maar doordat je hier zo op gehamerd bent, vergeet je vaak de voor- en nadelen van de ruzie en neem je overhaaste beslissingen. Je kunt hier later dan erg spijt van krijgen omdat je dan niet alles hebt gezegd wat je wilde zeggen. Ruzie met je partner betekent soms keuzes maken. En ja, ook in dit geval is dat zo. Slaap er een nachtje over zodat jij de volgende ochtend alles goed op een rijtje hebt en je precies weet wat je nog wil zeggen tegen je partner. Easy as that!

Bron: Girl Scene | Beeld: Emily in Paris