Einde van een tijdperk: Siemon de Jong stopt met taarten van Abel na 20 jaar

'Ik wil de magie van het programma niet verliezen.'

Het einde van het populaire jeugdprogramma Taarten van Abel met presentator Siemon de Jong is in zicht, zo meldt de iconische bakker. De bakker himself vindt dat het tijd is om ‘nieuwe dingen te gaan doen’. Hiermee komt er dus een eind aan de lange reeks van het nostalgische programma die ons meteen terugbrengt naar onze jeugd. Sad!

Taarten van Abel

De presentator heeft zelf besloten om te stoppen met het programma, al kijkt hij er wel met heel veel plezier op terug. “Ik wil mijzelf niet herhalen en ook de magie van het programma niet verliezen. Ik heb veel bijzondere ontmoetingen gehad en mooie gesprekken mogen voeren. Nu heb ik zin om nieuwe dingen te doen”, aldus Siemon.

In het programma wordt Siemon door een kind uitgenodigd om samen taarten te gaan maken voor een speciaal iemand in hun leven. En om deze mooie herinneringen nog een keer op te halen, gaat hij op zondag 2 april samen met oud-deelnemers terugblikken op de afgelopen twintig jaar. Hoe leuk!

Fenomeen

Maar niet alleen het programma werd razend populair, ook de bakker himself kan op heel wat credits rekenen. Zo omschrijft eindredacteur van de VPRO, Juliëtte Paridon, Siemon als ‘een fenomeen van de Nederlandse televisie’. “Hij zet zichzelf niet op de voorgrond en stelt eenvoudige, concrete vragen. Zo ontstaan de mooiste gesprekken.” And we agree! Verder laat een woordvoerder van de VPRO weten dat ze nog niet weten of het programma na het vertrek van Siemon doorgaat met een andere bakker, of helemaal stopt.

Bron: RTL Nieuws, NOS | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws