Amanda Bynes opnieuw opgenomen in kliniek

De voormalig actrice zou naakt over straat hebben gelopen.

Het lijkt nog steeds niet goed te gaan met Amanda Bynes. De actrice is al vaker opgenomen vanwege haar alcohol- en drugsverslaving en mentale problemen. En nu zou ze weer zijn opgenomen na een naakte zwerftocht op straat…

Psychose

TMZ meldt dat Amanda Bynes opnieuw is opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, nadat ze zondagochtend naakt over straat in Los Angeles liep. Ze zou een auto hebben aangehouden en tegen de bestuurder hebben gezegd dat ze een psychose heeft gehad en hulp nodig had. Vervolgens kon ze het alarmnummer bellen en werd ze opgevangen in een politiebureau in de buurt.

Amanda was slechts tien jaar oud toen ze haar tv-carrière begon in het programma All That. Ze was zo populair, dat ze drie jaar later haar eigen programma kreeg, The Amanda Show, waarin ook tienerfavorieten Drake Bell en Josh Peck te zien waren. In 2000 won ze een Kid’s Choice Award voor All That en kreeg ze maar liefst vier nominaties voor The Amanda Show.

Verslavingen

In 2002 maakte Amanda haar debuut op het grote scherm in de films Big Fat Liar en What I Like About You. Later speelde ze onder andere in de populaire films She’s The Man, Hairspray en tot slot Easy A. In 2010 besloot de blondine een punt te zetten achter haar acteercarrière. “Als ik iets niet meer leuk vind, dan stop ik ermee”, schreef zij destijds op Twitter. “Ik hou niet meer van acteren, dus ik stop ermee. Ik weet dat 24 jaar jong is om met pensioen te gaan, maar je hebt het nu van mij gehoord.”

Na haar pensioen in 2010 ging het al snel downhill met de actrice. Zo kampte ze met een alcohol- en drugsverslaving. In 2012 werd ze gearresteerd voor rijden onder invloed en een jaar later werd ze belast met het roekeloos in gevaar brengen van anderen en marihuanabezit. Hoewel de aanklachten in 2014 werden ingetrokken, kreeg ze wel drie jaar proeftijd opgelegd voor het rijden onder invloed.

Curatele

Het ging van kwaad tot erger met Amanda. Zo werd ze gearresteerd voor het aanstichten van brand op de oprit van een vreemde. De voormalig actrice werd 72 uur opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en later werd bekend dat ze kampte met een bipolaire stoornis en manische depressie. Om Amanda tegen zichzelf te beschermen, kwam ze onder curatele te staan van haar moeder, Lynn Organ. In februari 2020 legde Amanda de situatie uit aan haar Instagramvolgers en vroeg ze om hun hulp. Ze vond dat ze niet langer een conservator nodig had. Vorig jaar werd de curatele na negen jaar opgeheven.

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws