Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Melody Thornton openhartig over Pussycat Dolls-tijd: 'Het was pijnlijk'

'Het was een grote kans om te laten zien wat ik kon en die kans heb ik eigenlijk nooit gekregen.'

De Pussycat Dolls veroverde in de 00's de wereld met hits als Don't Cha, Buttons en When I Grow Up. En hoewel het altijd leek alsof de meiden het goed met elkaar konden vinden, bleek dat achter de schermen zeker niet het geval te zijn. Met name ex-Pussycat Doll Melody Thornton had een moeilijke tijd in de meidengroep. In gesprek met The Sun doet ze hier een boekje over open.

Geen kans

Naar eigen zeggen heeft Melody 'nooit een kans gekregen' tijdens haar tijd in de Pussycat Dolls. Zo noemt ze haar tijd in de groep met name 'pijnlijk'. "Het is een lange strijd geweest om te bewijzen dat ik in de eerste plaats een zangeres ben", vertelt ze aan The Sun. "Ik heb veel werk moeten verzetten en campagne moeten voeren om verkeerde meningen ongedaan te maken. Ik was gewoon een back-up danser."

"Het was erg pijnlijk voor mij. Het was een grote kans om te laten zien wat ik kon en die kans heb ik eigenlijk nooit gekregen. Om te blijven zingen, moeten mensen weten dat je in de eerste plaats kunt zingen en dat was niet echt het geval voor mij in de groep, dus het was eigenlijk heel pijnlijk." Zo vertelt de zangeres ook dat ze het erg moeilijk vond om 'zangeres' te zijn terwijl niemand wist dat ze wel degelijk kon zingen.

The Bodyguard

Toch heeft de ex-Pusscat Doll het uiteindelijk ver weten te schoppen. Zo kan ze haar zangkunsten laten zien door haar rol als Rachel (vertolkt door wijlen Whitney Houston) in de Britse The Bodyguard. Een droom die uitkomt, aangezien ze altijd erg op heeft gekeken naar Whitney Houston. "Ik stelde me altijd voor dat Whitney en Michael Jackson in het publiek zaten voor elk Dolls-optreden omdat ik geen danser was, dus ik moest een reden bedenken om door te gaan en alles te geven", aldus Melody.

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld