Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

MAFS Australië voegt bijzonder onderdeel toe aan programma

Drama incoming!

We zijn wel gewend dat de Australische versie van Married at First Sight een tikkeltje meer drama bevat dan de Nederlandse versie. Enne, volgend seizoen wordt MAFS Australië nóg een tikkeltje extremer. De makers voegen namelijk een bijzonder nieuw onderdeel toe aan het programma.

Scheve schaats

De Australische variant van het datingprogramma is in de basis hetzelfde als bij ons, maar bevat net iets meer drama – and we love it. Wie voorgaande seizoenen van Married at First Sight Australië heeft gezien, weet echter dat er ook weleens een scheve schaats wordt gereden door de kandidaten. Ze gaan er namelijk regelmatig met de partner van een ander vandoor, en dat heeft de makers aan het denken gezet...

Partnerruil

Hoewel het natuurlijk niet helemaal de bedoeling is, zijn de programmamakers toch geïnspireerd geraakt door de moves van voorgaande deelnemers. In het nieuwste seizoen hebben ze daarom een nieuw onderdeel toegevoegd, genaamd partnerruil. De naam zegt het al: kandidaten mogen onderling van partner ruilen en een weekend én het bed met elkaar delen. En tja, de kans dat de prille huwelijken hierdoor op de klippen lopen wordt hierdoor weer een stukje groter. Drama incoming! 

Ander perspectief

De experts van de serie verdedigen de keuze van het nieuwe, enigszins omstreden, onderdeel door te stellen dat het voor de koppels een kans is om alles in een ander perspectief te zien. Hierdoor zouden ze zich verder kunnen verdiepen in hun relatie en buiten hun comfortzone stappen – alsof ze dat niet al deden door überhaupt met een wildvreemde te trouwen. Volgens kijkers van het programma hebben de makers dan ook een heel ander doel. "Dit dient geen ander doel dan kijkers krijgen, het uitgangspunt van de serie is verloren", stelt iemand op social media. Wij zijn in elk geval héél benieuwd hoe dit uitpakt!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: MAFS Australië