Komt er een vijfde seizoen van You?

Hoofdrolspeler Penn Badgley is positief over de toekomst.

Vorige week was het na een maand wachten eindelijk zover, en konden we het tweede deel van het nieuwe seizoen van You bingen. Als je het vierde seizoen – net als wij – in één keer achter elkaar hebt gekeken, dan heb je waarschijnlijk nog maar één vraag: komt er een vijfde seizoen?

Let op: dit artikel bevat spoilers over het tweede deel van het vierde seizoen van You.

Recap

In het eerste deel van het vierde seizoen zagen we dat Joe was verhuisd naar Londen, waar hij een nieuwe identiteit aannam: op de universiteit luistert hij naar de naam professor Jonathan Moore. In eerste instantie verhuisde Joe naar Europa om zijn grote liefde Marienne te zoeken, maar toen zij door had dat hij achter haar aan zat, zette ze het op een rennen en besloot Joe haar te laten gaan. En hoewel Joe zich gedeisd wilde houden, raakt hij al snel verwikkeld in een nieuw drama en mengt hij zich onbedoeld in de toxic wereld van de rijke society van London. Al snel kwam hij erachter dat één van de mensen in zijn nieuwe kring weet wie hij echt is en wat hij in het verleden heeft gedaan.

Tweede deel

En hoewel ook wij er allemaal van overtuigd waren dat Rhys degene is die Joe er telkens wil inluizen, komen we er in het tweede deel langzaam maar zeker achter dat de persoon die steeds opduikt in Joe’s leven, helemaal niet bestaat. Sterker nog – deze persoon, die overigens in de serie wél als twee druppels water op Rhys lijkt, is iemand die Joe heeft gecreëerd in zijn gedachten. Eén en één is twee: Joe heeft meerdere persoonlijkheden. Wanneer het er eindelijk op lijkt dat Joe zijn tweede, super creepy persoonlijkheid heeft afgestoten, zien we in de laatste aflevering hoe hij studente Nadia laat opdraaien voor al zijn moorden. Like, OMG: kan de cliffhanger nóg spannender?

Seizoen 5

Nu kunnen we dus aan niks anders denken dan een vervolg voor dit spannende einde. Maar komt dat er eigenlijk? Tot nog toe is You nog niet verlengd met een vijfde seizoen. Volgens Film Vandaag lijkt een vervolg wel heel waarschijnlijk, maar zal Netflix eerst officieel groen licht moeten geven. Eerder was hoofdrolspeler Penn Badgley ook positief over de toekomst. “Ik heb een contract voor zes jaar getekend. Dus ze kunnen er nog twee doen als ze dat willen. Als er nog een seizoen komt, dan denk ik dat het er maar één wordt”, aldus Penn. Fingers crossed

Bron: Film Vandaag | Beeld: You

Laatste nieuws