Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nu verkrijgbaar: Karl Lagerfelds Donald Duck capsule collectie

Hier worden we hebberig van!

Twee legendes in één fashion colab. Karl Lagerfeld en Disney hebben hun handen ineen geslagen voor een nu al iconische samenwerking.

Karl loves Donald

Karl Lagerfeld, het modemerk van de in 2019 overleden designer, viert het honderdjarige bestaan van Disney met een wel heel bijzondere capsule collectie. Hierin komt een handgetekende illustratie van Donald Duck, die Kaiser Karl in 2004 maakte, centraal te staan. De iconische eend is gekleed als de modeontwerper, met jeans, een zwarte blazer, staartje in zijn nek en zwarte zonnebril. Twee iconen komen dus samen in één karakter, dat te zien is op truien, jassen, petten, rokjes, broeken, blouses etc.

Karl Lagerfeld

Favoriete karakter

Karl heeft altijd gezegd dat Donald Duck zijn favoriete karakter was, omdat ze als het ware samen zijn opgegroeid. De voormalige hoofdontwerper van Chanel werd geboren enkele maanden voordat de eend voor het eerst zijn opwachting maakte in een film. Aangezien Lagerfeld eigenlijk illustrator wilde worden voordat hij de modewereld ontdekte, was dit de perfecte gelegenheid voor een eerbetoon aan zijn favoriete Disney-figuur, met uiteraard de vette knipoog waar het merk om bekendstaat.

De capsule collectie is nu te koop.

Tekst: Jill Waas | Beeld: The Walt Disney Company