Om deze reden kreeg Rihanna niet betaald voor haar Super Bowl-optreden

Eigenlijk best logisch!

Afgelopen zondag zat zo’n beetje heel de wereld aan de buis gekluisterd voor de spannende Super Bowl. Menigeen keek echter niet voor het football, maar voor het half time optreden van Rihanna. Maarre, hoeveel zou de zangeres nou voor zo’n spectaculair optreden betaald hebben gekregen?

Zakcentje

Na jarenlange afwezigheid konden fans eindelijk hun idool Rihanna weer terugzien op het podium. Rihanna zong op grote hoogte de sterren van de hemel tijdens de pauze van de wedstrijd tussen de Chiefs en de Eagles. In een prachtige rode jumpsuit zweef de zangeres op een platform tientallen meters in het stadion rond en zong ze een aantal van haar hits. Je zou denken dat de zangeres een aardig zakcentje heeft verdiend met dit optreden, maar niets blijkt minder waar.

Niet betaald

Rihanna verdient namelijk helemaal niets aan het Super Bowl-optreden. Dit is niets nieuws, want artiesten die eerder optreden tijdens de half time show, verdienen ook niets. De reden hiervoor is eigenlijk heel logisch. De organisatie van de show betaalt de artiesten zelf niet, maar betalen wel alle uitgaven voor de show, evenals de productiekosten. De artiesten die optreden tijdens de Super Bowl krijgen enorme publiciteit, aangezien dit het grootste podium ter wereld is. Deze show levert hen dus een enorme boost op in hun carrière. Dit uit zich in bijvoorbeeld Spotify-streams of albums die ineens massaal worden verkocht. Enne, dat levert Rihanna vast ook een flink bedrag op!

Zwanger

Naast de indrukwekkende show had Rihanna nog meer leuk nieuws voor haar fans. De zangeres kondigde namelijk aan dat ze opnieuw in verwachting is. Voorafgaand aan de show gaf ze nog aan dat ze wel heeft getwijfeld om het optreden te doen, aangezien ze nog niet heel lang geleden mama is geworden. “De vraag of ik de halftime show wilde geven kwam drie maanden na mijn bevalling”, zei de zangeres vooraf in een persconferentie. “Ik dacht nog bij mijzelf: is dit wel het goede moment om zulke grote beslissingen te nemen? Maar achteraf gezien was het perfect. Dat ik nu een moeder ben, heeft mij denk ik juist de kracht gegeven om deze uitdaging aan te gaan.” Aahw!

Bron: FEM FEM | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws