Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

What? Enorme plottwist tijdens reünie Prince Charming

Diego en Joey onthullen hoe het verder ging toen ze terugkwamen in Nederland.

Na een wekenlange zoektocht naar de liefde, kwam Prince Charming vorige week tot een romantisch einde. Tijdens de spannende finale zagen we hoe prins Diego vol overtuiging voor Joey koos. Hoe gaat het nu tussen de heren? In de reünie-aflevering vertellen ze er alles over. Enne, er zat ook een behoorlijk onverwachte wending in!

Let op: dit artikel bevat spoilers over de reünie van Prince Charming. 

Moeilijke keuze

De finale van Prince Charming was tot op het laatste moment ontzettend spannend. Zowel Joey als Cyrano hadden namelijk een ontzettend goede klik met de prins. De 24-uurs date van Diego en Cyrano was ontzettend romantisch. De vonken spatten ervan af en de twee bekenden zelfs kriebels voor elkaar te hebben. Maar ook de ultieme date met Joey op een luxe jacht was voor de prins erg geslaagd. Hoewel Diego het tot op het laatste moment spannend hield, koos de knappe prins uiteindelijk voor Joey. Cyrano moest hij dan ook op het laatste moment teleurstellen. Zijn hart lag namelijk bij Joey en dat maakte hij heel duidelijk. “Lieve Joey, je bent het helemaal” zei hij. “Ik ga het toch nog tegen je zeggen: ik ben verliefd op je.”

Tijdens de reünie legt Diego uit waarom hij voor Joey koos. "Waar kies je uit? En op basis van wat?" begint hij zijn verhaal. "Het moment dat ik begon aan de date met Joey, ik was kapot. Ik was doodop van alles wat er was gebeurd", vertelt de prins. "Ik begon eraan en ik was zo moe, en hij zei tegen mij: 'Dat is helemaal oké.' Toen kon ik mijn vermoeidheid van de hele reis bij hem kwijt." Dat moment was voor Diego heel belangrijk. "Als je helemaal opgebrand bent en dat je dan toch jezelf kunt zijn en dat dan oké is."

Terug in Nederland

Eenmaal terug in Nederland, konden de twee pas echt uitzoeken of er liefde in zat. En al snel merkt Joey dat hij op de rem trapt. Hij omschrijft het als "het gevoel dat ik net de bebouwde kom uit rijd en Diego al op de snelweg zit." Bij de derde date van het stel, merkte Diego dat er iets niet goed zat. Hij kreeg namelijk een kus op zijn voorhoofd. "Op dat moment dacht ik echt: het is klaar. Wij zijn niet op hetzelfde level." En dat was inderdaad het geval. "Ik kan niet beantwoorden waar jij behoefte aan hebt. De verliefdheid sprong bij mij niet over, en misschien wel omdat Diego al zo verliefd was", legt hij uit.

Toen Joey ermee stopte, kon Diego dat eerst niet geloven. "Ik voelde me bijna zelfs een beetje beledigd. Van: wat gooi je nu weg, of wat zet je nu op straat? Ik voelde me heel erg gepasseerd." Uiteindelijk zijn de twee gaan praten en kwam Joey tot de conclusie dat er nog veel onrust in zijn leven is, en dat hij misschien nog niet klaar is voor een relatie. Dat besef zorgt ook voor een schuldgevoel. "Dan was ik dit avontuur helemaal niet aangegaan en had hij misschien wel gekozen voor iemand anders."

Plottwist

Diego en Joey bleken helaas dus geen match made in heaven, of uh Greece, te zijn. Maar in de tussentijd heeft de prince himself wel een connectie opgebouwd met een ándere kandidaat uit het seizoen. Say what? Ja, wij zagen deze plottwist ook niet helemaal aankomen. Diego heeft het namelijk heel gezellig met runner up Cyrano. "We doen het heel rustig aan", zegt hij daarover. "Het is heel fijn wat we nu hebben en onderzoeken, want hij kan mij een heel veilig en vertrouwd gevoel geven. Het kan gek lopen en ik heb ook wel gevoelens voor deze persoon."

"In het begin heeft wel even gevoeld als een tweede keus", geeft Cyrano eerlijk toe. Toch was hij degene die begon met appen. "We zijn aan het begin van alles nog, dus misschien is het een hele mooie vriendschap, misschien komt er meer. Dat weten we nog niet." Het Prince Charming-avontuur van Marvin en Ferdi eindigde in seizoen op dezelfde manier, en zij gaan dit jaar zelfs trouwen. Wij hebben dus hele goede hoop voor Diego en Cyrano, en wensen ze vooral veel geluk!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk