Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit moet je niet in je bio zetten op datingapps

Deze no go's moet jij voorkomen in je bio!

Tegenwoordig zijn de datingapps in groten getale te vinden op het internet. Zo is het oude vertrouwde Tinder nog steeds hot and happening, maar wordt er ook plaatsgemaakt voor apps als Bumble, Raya, Hinge en ga zo maar door. Op zo'n app willen we ons natuurlijk van onze beste kant laten zien, te beginnen bij je bio.

Negatief

Bio's met: 'Eet je pizza Hawaï met ananas, swipe dan naar links', nodigen mensen niet echt uit om hun slag te slaan. Het lijkt immers alsof je hartstikke kieskeurig en veeleisend bent. Iets wat je juist níét wil zijn op een datingapp. In je bio neerzetten wat je niet zoekt kan ervoor zorgen dat je negatief overkomt bij potentiële matches. Zorg er dus voor dat je er wat positiefs van maakt!

Waslijst

Daarnaast moet je van je bio geen waslijst aan eisen maken. Zo schrik je mensen juist af omdat je – we zeiden het net al – veeleisend lijkt. Kan je het toch niet laten om een aantal eisen te stellen in je bio? Zorg er dan op z'n minst voor dat het met een positieve noot is. Wie weet vind je jouw match wel op deze manier!

Social media

Datingapps zijn leuk, maar andere social media-kanalen – denk aan Facebook, Instagram, etc. – ook. En dat snappen we, maar gebruik datingapps niet alleen maar om meer volgers te krijgen. Dat betekent dat een bio met: 'Ik ben niet zo actief op dit account, volg me daarom op Insta', jou zeker niet kan helpen met het vinden naar een potentiële match. Mensen haken namelijk al snel af als ze een extra handeling moeten doen om met je in contact te komen.

Nietszeggend

Vermijdt daarnaast een nietszeggende bio. Op deze manier kan je mogelijke match er natuurlijk nooit achter komen of je iets voor hem/haar bent. En daarnaast: je bio dient er juist voor om jezelf al een beetje te introduceren aan iemand. Zet er dus iets in waar mensen daadwerkelijk iets aan hebben. Aha!

Wees creatief

Als laatst raden we je sterk af om helemaal niks met je bio te doen. Be creative! Als je helemaal niks in je bio hebt staan, moeten mensen het dus alleen hebben van je looks. Heel leuk en aardig natuurlijk, maar innerlijk telt ook voor een groot deel mee als het gaat om het vinden van een potentiële partner, toch? En met creatief bedoelen we natuurlijk niet je sterrenbeeld of je studie, just go for it!

Bron: Ze | Beeld: iStock