Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Carolien Karthaus-Spoor over liefdesscènes opnemen waar haar man bij is

Hoe is het om met de vriend van een vriendin te zoenen, waar je man als regisseur bij staat?

Ze speelt een van de hoofdrollen in Fijn Weekend, die vanaf 19 januari in de bios draait. Carolien Karthaus-Spoor (35) vertelt in de nieuwste Grazia over dit bijzondere project, dat ze opzette met haar vriendengroep.

Zelf geschreven

“We hebben deze film helemaal opgezet met ons eigen vriendenclubje, bestaande uit Jon (Karthaus) en ik, Sarah (Chronis), Kay (Greidanus), Steef (de Bot) en Lisa (Zweerman) – én we spelen zelf ook de hoofdrollen", vertelt Carolien in de nieuwste Grazia over Fijn Weekend. "Tijdens de eerste covid-zomer zaten we te mijmeren op ons dakterras van: wat kunnen we in deze tijd nog wél maken? Zo ontstond het idee voor deze film, die Jon, Steef, Kay en Lisa geschreven hebben, en die we ook zelf hebben gedraaid in Frankrijk, met Jon als regisseur."

Achtbaan aan emoties

In de film spelen de vrienden ook een vriendengroep. "Klopt, het verhaal gaat over een hechte vriendengroep, die samenkomt in de Franse Bourgogne voor het herdenkingsweekend van hun overleden vriend", vertelt de actrice. "Door de heftige gebeurtenissen staat iedereen op scherp en komt er een achtbaan aan emoties los. Ik denk dat het heel herkenbaar is geworden; als kijker ga je net als zij denken: waar sta ik in mijn leven en wat zijn dingen die ik anders wil aanpakken? Het is een mix van komedie en drama en heeft een beetje de vibe van films als Little Miss Sunshine en Intouchables."

Liefdesscènes

In de film moest Carolien een aantal liefdesscènes spelen met Kay. Een gekke situatie, omdat haar man Jon erbij is als regisseur en zijn vriendin Sarah ook een vriendin is van Carolien. Hoe dealt de actrice hiermee? "Jon en ik zijn het inmiddels wel gewend, ik heb al vaker met hem op de set gestaan terwijl ik met een ander moest zoenen", vertelt ze. "Het voelt voor mij echt als werk, je zet gewoon een knop om. We hebben puur gekeken wie het beste bij welk karakter past, en hebben die onderlinge relaties dus door elkaar gegooid", legt ze uit. "Toch hadden we totaal niet zoiets van: ‘Jezus, ik ga nu met jouw vriend.’ Iedereen was daar zo professioneel in."

Meer lezen? Het hele interview met Carolien Karthaus-Spoor lees je in de nieuwste Grazia, vanaf vandaag in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Brunopress