Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh: André Hazes geeft update over nieuwe muziek

'Het is een risico, maar het voelt verdomd lekker en vrij', deelt de zanger.

Andre Hazes live Zomertheater

Het ging een poos lang niet goed met André Hazes, en daarom was hij even uit de spotlights verdwenen. Inmiddels zit de zanger een stuk beter in z'n vel. Hij maakt binnenkort z'n comeback bij Holland Zingt Hazes, maar werkt nu hard aan nieuw materiaal, deelt hij via Instagram. En dat kan wel eens heel anders worden dan we van hem gewend zijn!

Burn-out

In september 2021 liet het management van André Hazes weten dat de artiest kampte met een burn-out. Hij moest 'pas op de plaats maken', zo viel er destijds te lezen. Inmiddels weten we dat André worstelde met zware verslavingsproblemen. In zijn documentaire vertelde hij hier openhartig over. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met de zanger. Hij werkt zelfs weer aan nieuwe muziek!

Album

Hij schrijft op Instagram: "Oké leuk nieuws. We hoopten een eerste singel met elkaar te schrijven, maar wat er elke keer gebeurt in de studio, is niet in woorden te beschrijven." De zanger legt uit dat hij een andere weg in slaat: "Voor het eerst in mijn leven hoor ik geen stemmetje in mijn hoofd dat mij wijs probeert te maken dat het liedje wat er gemaakt wordt, ook iets zou moeten zijn wat mijn vader had moeten kunnen zingen. Daardoor verwaarloosde ik het idee van wat ik zelf echt wil maken", aldus Dré.

'Risico'

Hoewel de Hazes-telg nog niet weet hoe deze nieuwe muzikale richting gaat uitpakken, voelt hij zich er goed bij. Zo valt er te lezen: "Het is een risico, maar het voelt verdomd lekker en vrij. We zijn nu 5 liedjes verder en we hebben goedkeuring gekregen van @dinomusic_nl om een heel album te maken!" Zo is er dus in plaats van één single, nu een heel album in de maak. De zanger sluit zijn bericht af met een thank you aan zijn muzikale collega's. "Dank jullie wel dat ik mezelf mag zijn en daardoor deze absurde liedjes tevoorschijn komen!"

Wij kunnen in elk geval niet wachten op het nieuwe album. Fingers crossed dat we er snel meer van horen!

Bron: Instagram @andrehazes | Beeld: Brunopress

Entertainment
  • 2021, June 27. Zomertheater, Den Bosch, the Netherlands. Andre Hazes live. Fotograaf: BrunoPress/Heukers Media