Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is dé it-sneaker van 2023

Get it while it's hot!

New Balance 550, move over! Er is een nieuwe must-have sneaker in town. Maak kennis met de Adidas Samba sneakers, favoriet van Hollywoods grootste it-girls. Wij zijn al fan!

Samba

Ieder seizoen duiken er weer nieuwe sneakers op die iedere wishlist sieren. Afgelopen tijd waren het de New Balance 500 sneakers, de Converse platforms en de Nike Dunk High Black White sneakers die je veelvuldig op social media voorbij zag komen. Maar deze stappers moeten nu plaatsmaken voor een nieuwe schoen die menig fashionista wil bemachtigen: de Adidas Samba sneakers.

It-girls

Van Bella Hadid en Emily Ratajkowski tot Rihanna, Rita Ora en Kaia Gerber; ze hebben allemaal een (of meerdere) paar Samba’s in de kast. Bella Hadid combineerde de sporty schoenen met hoge witte sokken en een rok, terwijl Rihanna koos voor een baggy jeans. Kaia Gerber combineerde ze juist met een chique Franse look, in tegenstelling tot Emily Ratajkowski die ze voornamelijk gebruikt als ze richting de sportschool gaat. Ook op Instagram kun je er niet meer omheen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Fashion over football

Waar deze schoen zo ineens vandaan komt? Eigenlijk bestaat hij al heel lang. De sneakers werden in 1950 gelanceerd en is sindsdien één van Adidas’ meest verkochte modellen dankzij de betaalbare prijs, simpele look en hun geschiedenis. Ze werden in hun vroegere jaren namelijk vooral door atleten gedragen. Het hoogtepunt van de schoen was in de jaren 70, toen de drie strepen een symbool werden van Amerikaanse voetbalterrassen. Tegenwoordig zijn ze echter meer fashion dan voetbal. Enne, experts voorspellen een run op deze schoenen, dus wees er snel bij!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock