Dít worden de laarzentrends van 2023

Wauw!

Nu het nieuwe jaar bijna voor de deur staat, is het leuk om te kijken welke trends we in 2023 kunnen verwachten. We willen er volgend jaar immers ook stijlvol bij lopen. Maar waar beginnen we? Gelukkig helpt de redactie van Marie Claire daar ons een beetje bij. Zij hebben namelijk al een kleine voorspelling gedaan over de laarzentrends van 2023. Enne, we love it!

Laarzen

Laarzen zijn allang niet meer het schoeisel dat je alleen in de winter draagt. Ook in de lente en op zomerse festivals complimenteren deze items onze outfit. Wel is het zo dat de laars écht een winter staple is. Wij blikken dan ook graag vooruit welke laarzen we het aankomende seizoen, in 2023, veel zullen gaan zien. Exciting!

Trend

De grootste trend van volgend jaar zal volgens de kenners, de hoge laars zijn. En die voorspelling komt niet uit het niets. Zo zagen we de thigh-high laarzen toen verscheidene grote namen zoals Vivienne Westwood, Philip Plein en Entro hun spring/summer 2023 collecties showden.

Op de runway werd de hoge laars met name gecombineerd met korte jurken en shorts, maar in de winter moet je daar waarschijnlijk niet aan denken. Gelukkig staat het item ook superleuk over een legging of over een broek. En dat laatstgenoemde mag best een skinny jeans zijn. De strakke broek is namelijk helemaal niet zo uit de mode als vorig jaar werd geclaimd.

Klein, dun hakje

Kitten heels waren afgelopen zomer erg populair en ook het jaar daarvoor zagen we ze met regelmaat aan de voeten van menig influencer pronken. Komend jaar zal de kitten heel veel voorkomen in laarsvariant. Dat houdt je voet wel zo lekker warm.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Irma 🇬🇧🇱🇹 (@irmatessar)

Disco chic

Tijdens de feestdagen zijn we niet vies van een glittertje maar ook in het nieuwe jaar mag glittery glam uitmaken van je outfit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manfield (@manfield_shoes)

Spierwit

Mooi wit is niet lelijk! Komend seizoen mag een winters witte laars dan ook eigenlijk niet in je garderobe ontbreken.

Cowboy laarzen

Een trend die nooit echt is weggeweest, maar volgend jaar wel weer geliefd blijft is de cowboylaars. Deze boots vallen op zoveel verschillende manieren te dragen en staan altijd stijlvol bij je outfit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ᴄʀɪꜱᴛɪɴᴀ (@clinceo)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Geka Shoes Mx | Zapatos (@geka.shoes)

Ook terug van weggeweest

Bovenstaande trends verwachten we binnenkort veel te zien op straat. Maar wat betreft trends zijn er ook nog andere kanshebbers. Zo wordt verwacht dat de laars met een dikke zool z’n opwachting gaat maken in 2023, net zoals de laars met de vierkante neus en laars met pythonprint. Een ding is in ieder geval zeker: voor elke stijl is er volgend jaar wel een mooie laars te vinden.

Bron: Marie Claire, Who What Wear | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws