Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vedder & Vedder bestaat 7 jaar: Anne en Esther Vedder blikken terug op hoogtepunten

Hoera!

Masters Expo 2022 VIP day

Anne en Esther Vedder (33) zijn de succesvolle ondernemers achter het sieradenmerk Vedder & Vedder. De ondernemende tweeling werkt inmiddels samen met grote namen als Sylvie MeisRita Ora en Romee Strijd. Vandaag bestaat het inmiddels razend populaire sieradenmerk zeven jaar. Daarom blikken we samen met Anne en Esther terug op een aantal hoogtepunten (van het afgelopen jaar).

17 januari 2016 - Vedder & Vedder wordt opgericht

Anne en Esther: “We hadden nooit verwacht dat Vedder & Vedder zo succesvol zou worden. We hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we tevreden zouden zijn als we doen wat we leuk vinden en daar een normaal, fulltime salaris uit kunnen halen. Stiekem droomden we er wel van dat Vedder & Vedder heel groot zou worden, maar die droom leek altijd onbereikbaar. Maar nu zijn we zeven jaar en zeventig werknemers verder!"

4 februari - Anne en Esther zijn jarig

“Het is echt fantastisch om met elkaar samen te werken. We zijn natuurlijk zussen van elkaar, maar ook elkaars beste vriendinnen. We durven heel kritisch tegen elkaar te zijn, en we maken elkaar zo echt beter. We vullen elkaar enorm goed aan. Esther is heel goed in marketing, pr en design en Anne in e-commerce. We zouden met niemand anders willen samenwerken dan met elkaar.”

“Tuurlijk hebben we ook weleens een akkefietje. Maar zoiets is binnen een paar uur alweer vergeven en vergeten. Zoiets duurt bij ons nooit lang."

3 maart 2022 - Anne en Esther lanceren hun podcast

“We kwamen op het idee om een podcast op te nemen, nadat Twins of Gold op Videoland was gekomen. We kregen hier namelijk zoveel positieve reacties op, en beginnende ondernemers vroegen ons naar advies over bepaalde topics. Toen kwam het idee bij ons op om een podcast te beginnen. Vorig jaar hebben we de podcast gelanceerd, en het is een mega succes geworden. Het wordt steeds groter en we hebben nu bijna 400.000 luisteraars. We hadden nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden.”

“We nodigen altijd gasten uit die wij interessant vinden. Als we een keer een goed gesprek met iemand hebben gehad, of een leuke klik met mensen hebben, nodigen we hen uit voor de podcast. Zo namen we onlangs een podcast op met de Moonsisters. We kennen Lieke en Jetteke van Lexmond al een tijdje, en hadden laatst een koffietje met ze gedaan. Dat was zo gezellig dat we ze meteen uitnodigden voor de podcast. Omdat we gasten uitnodigen die een interessant verhaal hebben, voeren we altijd leuke gesprekken en hebben we een fijne chemie met onze gasten."

“Aankomend jaar willen we het opnemen van de podcast next level gaan aanpakken. De podcast gaan we op een talkshowachtige manier opnemen. Denk aan: goed camerawerk, mooie belichting en gesprekken met interessante mensen. De aflevering blijft te beluisteren via Spotify, maar is dan ook op YouTube te zien. Stay tuned!”

7 maart 2022: Vedder & Vedder lanceert samen met Victoria Koblenko de World Love Collection. De volledige opbrengt gaat naar Giro555

“Deze collectie hebben we in één weekend opgezet, en het was fantastisch om te doen! We kregen hulp van ons héle team en dat van Victoria. Toen de collectie in de verkoop ging, zeiden we tegen elkaar: ‘Als we €20.000 ophalen, zijn we heel tevreden.’ Uiteindelijk moesten we op de dag dat de collectie in de verkoop ging, de webshop na 1,5 uur uitzetten omdat de verkoop te hard ging. De website raakte overbelast, en de hosting kon het niet meer aan. We moesten uiteindelijk een wachtrij creëren, omdat zoveel mensen in de check out zaten. Dat de collectie in drie dagen was uitverkocht, was wel een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar. We hadden nooit durven dromen dat we met de World Love Collection €150.502,50 zouden ophalen!”

21 april 2022: Vedder & Vedder lanceert de Festival Collectie

“Dit was zo leuk. We wilden graag eens een festivalcollectie ontwerpen. En als er een festival is waar iedereen qua fashion naar kijkt, is dat Coachella wel. Dus wij dachten: hoe vet is als we hier heen gaan en de collectie met Romee Strijd op Coachella lanceren? Dat we de collectie met Romee konden lanceren, was de kers op de taart. Ze is heel internationaal en veel mensen kennen haar. Dat was echt geweldig.”

Niemand minder dan Romee Strijd showde de Indy Initial Chain Necklace, Chelsy Chain Coin Necklace en Ivy Initial Rope Necklace uit de Festival Collectie.

9 mei 2022: Chrissy Teigen nodigt Anne en Esther bij haar thuis uit om te lunchen

“We dachten eerst dat dit een grapje was, haha. We hadden op een gegeven moment een afspraak staan, maar daarvan was de locatie nog niet bevestigd. Even later kregen we echter een mailtje van Chrissy met het bericht: 'Anders komen jullie toch bij mij lunchen? En hebben jullie nog dieetwensen? Dit is mijn adres.’

“Toen we naar haar huis gingen, voelde het alsof we in MTV Cribs waren beland. Toen we haar huis binnenstapten, liepen we eerst door een keuken waar alleen personeel stond. Vervolgens zagen we allemaal privéfoto’s van Chrissy met John Legend en haar kinderen aan de muur hangen.”

“Chrissy was echt superleuk. We dachten dat we misschien maar een half uurtje bij haar zouden blijven, maar ze bleef de rosé maar inschenken. Chrissy gaat eigenlijk nooit met haar familie uit eten, omdat ze zo vaak herkend wordt. Daarom vindt ze het leuk om bij haar thuis etentjes te organiseren; ze had voor ons ook allemaal zelfgemaakte snacks. Dat was heel bijzonder om een keer mee te maken."

“Chrissy is net bevallen, en erg druk met haar gezin. Maar een samenwerking zit er in de toekomst zeker wel in.”

22 juli 2022: Anne en Esther zijn weer 100% eigen baas van Vedder & Vedder

“Dit was een belangrijke stap voor ons. We hebben zeven jaar zo hard gewerkt voor ons bedrijf, dus we vonden het wel tijd om weer met z’n tweeën eigenaar te zijn. Voor ons was het vooral symbolisch een mooi moment om weer met z’n tweeën de eigenaar te zijn. Samen 100 procent eigenaar zijn, geeft ons een goed gevoel. Dat was het afgelopen jaar echt een mijlpaal voor ons.”

27 augustus 2022: Vedder & Vedder lanceert The Bibi Bubble Birthstone Necklace

“Alles wat wij maken, heeft een persoonlijke touch. Elke maand heeft een andere birthstone, dus dat hebben we ook verwerkt in de Birthstone Collectie. Vedder & Vedder staat echt voor het personaliseren van sieraden, dus deze collectie aanvullen met The Bibi Bubble Birthstone Necklace was extra mooi voor ons.”

€65,00

“Aankomend jaar blijven we ons focussen op het personaliseren van onze items. Vorig jaar was onze hoedencollectie binnen twee dagen uitverkocht; dat liep als een trein. Dit jaar gaan we opnieuw een hoedencollectie lanceren, en dat gaan we ook weer iets uitgebreider doen. Daar hebben we heel veel zin in!”

14 november: Vedder & Vedder lanceert de Storialistics Collection-campagne in samenwerking met Pauline Wingelaar, Linda Hakeboom en Chantal Bles

“Eigenlijk staat Vedder & Vedder voor bijzondere verhalen. We willen ons niet richten op het perfecte plaatje, maar op echte verhalen. Elke vrouw heeft wel iets meegemaakt, en we vinden dat heel mooi om uit te lichten in onze campagnes. Het leven kan (helaas) niet perfect zijn. En dat willen we op een mooie manier symboliseren in een sieraad. Zo had Chantals dochter kanker, verloor Pauline een kindje en had Linda kanker. Zo kun je soms iets verdrietigs of negatiefs toch op een mooie manier bij je dragen.”

 “Elk mens maakt verdrietige dingen mee in het leven. In plaats van met onze sieraden te focussen op perfectionisme en schoonheid, willen we juist alle aspecten van het leven symboliseren in onze sieraden. En dat doen we onder meer met de Storialistics Collection.”

Proud of Necklace

5 december 2022: Anne en Esther kondigen The Selfmade Project aan

“We krijgen altijd zoveel vragen van startende ondernemers dat we The Selfmade Project hebben opgestart. Wij geloven heel erg in female empowerment en geloven dat er succes is voor iedereen. Dit willen we vrouwen meegeven tijdens The Selfmade Project. Tijdens deze masterclass gaan we in op het hebben van de juiste mindset en doorzettingsvermogen; we vertellen alles over de beginselen van het ondernemen.”

“In L.A hebben we zelf een cursus gedaan bij de Amerikaanse celebrity coach Ricky Blair. Hij werkt samen met internationale sterren als Ryan Reynolds en Zac Efron. Deze cursus was zo inspirerend en hebben we veel van geleerd. We zeiden toen tegen Ricky Blair: 'Zou je dit niet eens in Nederland willen komen doen voor meerdere mensen?' Dat leek hem wel wat, en nu hebben we The Selfmade Project samen met hem georganiseerd.”

15 december: Anne en Esther openen een tijdelijke Christmas Giftshop

“Een tijdelijke giftshop of pop-upstore openen is iets wat we vaker gaan doen. We hebben daar zoveel leuke reacties op gekregen. We hebben het er weleens over gehad om permanent een fysieke winkel te openen, maar we zijn online zo sterk. We vinden het heel leuk om onze energie te steken in een tijdelijke shop. Dat gaan we vast ook vaker doen, maar daar zal het voorlopig bij blijven.”

2 januari 2023: Anne en Esther staan in Forbes Magazine

“We zijn een van de weinige Nederlanders die ooit in Forbes Magazine hebben gestaan. Iets waar we enorm trots op zijn! Dit voelt als de kroon op ons werk; serieuzer dan dit wordt het niet. Die publicatie gaan we inlijsten!”

"We zijn supertrots dat Vedder & Vedder zeven jaar bestaat, en zo succesvol is geworden. We hebben nog heel veel leuke plannen, en kunnen niet wachten om die met jullie te delen. Stay tuned!"

Beeld: BrunoPress