Suzan & Freek na druk jaar: ‘We willen nu vooral genieten’ 

'Vaak was het ook heel spannend om die dingen te doen, omdat het nieuw was'

Suzan & Freek hebben een jaar vol hoogtepunten achter de rug. Reden genoeg voor het koppel om al hun belevenissen vast te leggen in de documentaire Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij, die deze week verschijnt op Netflix. Heeft het succesvolle duo nog wensen op hun bucketlist, of hebben ze inmiddels alles afgevinkt? Grazia vroeg het ze.

Druk jaar

De carrière van Suzan & Freek gaat als een speer. Het afgelopen jaar stonden ze twee keer in een uitverkocht Ziggo Dome, speelden ze op grote festivals zoals de Zwarte Cross en Concert at Sea, vlogen ze per helikopter het hele land over voor het Bevrijdingsfestival, stonden ze op de Vrienden van Amstel Live, gingen ze langs poppodia met hun eigen clubtour én stonden ze in theaters met hun theatertour. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar dit hebben ze toch echt allemaal in één jaar beleefd – en dan hebben we waarschijnlijk nog niet eens alles opgenoemd. Enne, als klap op de vuurpijl krijgen ze deze week hun eigen Netflix-docu, waarin we al hun belevenissen kunnen zien. Nu ze in een korte tijd zóveel grote dingen hebben gedaan, vroegen wij ons af: staat er eigenlijk nog iets op hun bucketlist?

Oprecht genieten

“Nou, ik vind het vooral heel gaaf dat we de Ziggo Dome weer mogen doen dit jaar, maar die hebben we al een keer mogen doen”, zegt Freek als we met hem en Suzan bellen. “Het afgelopen jaar hebben we onze bucketlist wel redelijk afgestreept. Ik denk nu gewoon lekker genieten van alles wat we mogen doen”, stelt hij. “Want vaak was het heel spannend om die dingen te doen, omdat het nieuw was. Ik vind het nu wel leuk dat we heel veel dingen nog een keer mogen doen, maar dan echt oprecht ervan kunnen genieten.” 

Ook Suzan wil vooral genieten dit jaar. “Ik heb het gevoel dat we best veel onderweg zijn geweest naar hoogtepunten, en ik heb het gevoel dat we nu hebben gezegd, misschien ook wel een beetje als een goed voornemen voor mezelf: geniet ook van al die momenten tussendoor. Sta erbij stil wat je allemaal beleeft. Want we gaan dit jaar niet wéér een docu maken, ik moet het nu echt zelf op gaan slaan in m’n hoofd”, lacht ze.

Een vervolg

Of we ooit een vervolg kunnen verwachten van de documentaire? “Nou, er zit veel archiefbeeld in en het is eigenlijk een beetje een samenvatting van de afgelopen tien jaar, dus ik denk dat we het verhaal van nu wel echt hebben verteld”, zegt Freek. “Als er nog een keer een vervolg komt, moet dat echt pas over vijftien jaar ofzo zijn.” “Nee, voorlopig hebben we niks meer te melden”, beaamt Suzan. Duidelijk!

Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij is vanaf 13 januari te zien bij Netflix. 

Beeld: Netflix 

Laatste nieuws