Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jammer: Netflix-serie 1899 krijgt geen tweede seizoen

De streamingdienst heeft de stekker uit de serie getrokken.

Heel de wereld was afgelopen november in de ban van de mysterieuze horrorserie 1899. De serie riep meer vragen op bij kijkers dan het antwoorden opleverde. Daarom hoopten fans dat het tweede seizoen snel door Netflix wordt uitgebracht, maar het lijkt erop dat er helemaal geen vervolg komt...

Het verhaal

De serie 1899 is van dezelfde makers als Dark en gaat over een schip genaamd de Kerberos die vanuit Europa onderweg is naar New York. Echter stuiten ze midden op de oceaan op een ander schip, dat al vier maanden vermist bleek te zijn… De Netflix-beschrijving luidde als volgt: “Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899 na mysterieuze voorvallen de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.”

Geen nieuw seizoen

Dat raadsel wordt in het eerste seizoen nog steeds niet opgelost en daarom gingen fans er bijna wel vanuit dat ze in een vervolg antwoorden zouden krijgen op hun vragen. Niets blijkt minder waar te zijn, want Netflix heeft de stekker uit de serie getrokken. Een van de makers van de show, Baran bo Odar, maakt het treurige nieuws via Instagram bekend. "Met een zwaar hart moeten we jullie vertellen dat 1899 niet wordt verlengd", valt er te lezen in de post.

"We hadden deze ongelooflijke reis graag afgesloten met een tweede en derde seizoen, zoals we ook met Dark hebben gedaan. Maar soms lopen de dingen anders dan gepland. Zo is het leven. We weten dat dit miljoenen fans zal teleurstellen. Maar we willen jullie uit de grond van ons hart bedanken dat jullie deel uitmaakten van dit prachtige avontuur. We houden van jullie. Vergeet dat nooit."

Waarom Netflix de serie niet wil verlengen, is helaas niet duidelijk. De kijkcijfers leken namelijk wel goed genoeg te zijn voor een vervolg. De streamingdienst heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Jammer!

Bron: Film vandaag | Beeld: Netflix, Instagram