Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fajah Lourens over haar obsessie met sporten: 'Ik trainde voor hyperperfectie'

'Successen vierde ik met drie wortels en een watertje'

Amsterdamse premiere van Soof de musical.

Fajah Lourens kennen we onder andere van Killerbody, het bedrijf waarmee ze anderen inspireert om te sporten en gezond te leven. In een interview met Beau Monde zegt de onderneemster dat haar eigen levensstijl op een gegeven moment een obsessie werd. Ze vertelt openhartig over de tijd waarin ze niet helemaal zichzelf was.

Onrust

Nu Fajah wat meer rust heeft gevonden, beseft ze dat haar obsessieve gedrag een gevolg was van gebeurtenissen uit haar verleden. "Ik kwam erachter dat ik een enorme onrust in me had. Door die onrust gaan mensen bijvoorbeeld drinken, gokken of op mannenjacht. Ik ging trainen, en zoomde met hyper perfectie in op mijn lichaam. Dat vele trainen bleek een vlucht, zo ontdekte ik een jaar geleden toen ik actief naar mijn jeugd en mijn trauma’s keek. Ik heb die troep uit mijn verleden opgeruimd. En nu ik helemaal content ben met mezelf, vervalt de druk of de noodzaak om er perfect uit te zien", legt de onderneemster uit.

Spirituele lessen

Fajah vertelt dat ze alsmaar doorging met trainen, tot het letterlijk niet meer kon nadat ze tijdens de wintersport een knieblessure opliep. "Wat is hiervan de les? vroeg ik me af. De spirituele onderbouwing van mijn knieblessure was dat ik uit trots of koppigheid niet wilde buigen: het moest altijd op mijn manier. Tijdens die val had ik ruzie met mijn toenmalige vriend, dat was ook een les. En ik realiseerde me dat ik altijd een heel nare verhouding met mijn knieën heb gehad. Ik vond ze lelijk, ze mochten niet op de foto en ik heb ze mijn hele leven afgekraakt. Dus daar moest ik mee aan de slag: ik moest de band met mijn knieën herstellen. Letterlijk!"

Van volle boezem naar helemaal plat

De voormalig actrice heeft onlangs ook haar borstimplantaten laten verwijderen. "Ze gingen steeds lek en ik was daar al een aantal keer voor onder het mes geweest. Tot ik er de laatste keer een bacterie bij kreeg, mijn borst vol liep met vocht en het implantaat draaide. Daarvoor moest ik ook geopereerd worden, om dat weer te herstellen. Laat maar, dacht ik. Haal ze er maar uit. Ik denk dat ik er drie dagen verdrietig om ben geweest. Het is nu echt plat. Maar ik besefte ook dat ik voorheen borsten nodig had om gezien te worden. Nu zie ik mezelf, en zijn ze niet meer nodig."

Nog steeds fit

Inmiddels zegt Fajah een veel gezondere relatie te hebben met haarzelf, haar lichaam én haar levensstijl. "Ik sport weer iedere dag, maar op een andere manier. Voorheen kon ik echt in de stress raken als ik een week op vakantie was en het hotel geen gym bleek te hebben. Successen vierde ik met drie wortels en een watertje. Als ik nu met mijn vriendin sport en ze moet haar ei kwijt, fiets ik iets langzamer om te kunnen luisteren. Dat is voor mij belangrijker dan calorieën verbranden. Zeg nooit nooit hoor: voor mijn huwelijk zou ik nog wel mijn fitste zelf willen worden. Daar wil ik dan wel extra hard voor trainen. Nee, er zijn geen concrete plannen. Maar men zegt dat, als je echt gelukkig bent met jezelf, je eindelijk je ware liefde tegenkomt…" Wij hopen voor Fajah dat dit sprookje uitkomt!

In de nieuwste Beau Monde vertelt Fajah Lourens over de veranderingen in haar levensstijl en hoeveel gelukkiger ze is nu het obsessief sporten verleden tijd is. Vanaf woensdag 4 januari overal verkrijgbaar!

Bron: Beau Monde (Anne Tonen) | Beeld: BrunoPress