Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rolf Sanchez over vriendin Sophia: 'Voor mij liefde op het eerste gezicht, voor haar niet'

'Ik heb het een paar dates de tijd moeten geven, maar daarna was ze overstag, haha.'

Buma Awards 2022 Rode Loper

Rolf Sanchez heeft het tegenwoordig goed voor elkaar als een van de meest succesvolle Latin-zangers van Nederland. Toch heeft hij hard moeten vechten voor waar hij nu staat. Aan Beau Monde vertelt hij openhartig over zijn grootste liefde, zijn passie voor kleding en diepste dal.

Relatie

"Voor mij was het vier jaar geleden liefde op het eerste gezicht, voor haar niet." Vertelt Rolf over zijn eerste ontmoeting met zijn grootste liefde Sophia. "Normaal ga ik nooit naar afterparty’s, ik hou niet echt van feestjes. Maar ik wist dat zij daar zou zijn, dus ik ging erheen in de hoop dat ik haar even kon spreken." legt hij uit. "Het eerste wat ik vroeg was: ‘Zullen we een keer een drankje doen?’ Gelukkig zei ze ja. Ik heb het een paar dates de tijd moeten geven, maar daarna was ze overstag, haha."

Rolf is gek op zijn vriendin, want bij haar kan hij volledig zichzelf zijn. "Het mooie aan onze relatie is dat ze me laat zijn wie ik ben. Je ziet vaak dat mensen elkaar op een bepaalde manier gaan beperken in hun doen en laten, maar Sophia laat mij volledig vrij.” legt hij uit.

Kleding

Ook bekent de muzikant een grote passie te hebben voor kleding. "Voor De Vrienden van Amstel-concerten kocht ik bijvoorbeeld ooit een heel duur jasje van Louis Vuitton. Wat ik daar zo mooi aan vind, is dat het uit de een-na-laatste collectie van de inmiddels overleden ontwerper Virgil Abloh komt." legt hij uit. "Er zijn er maar een paar van gemaakt, dus ik ben trots dat ik er eentje heb weten te bemachtigen."

Rolf geeft dan ook veel geld uit aan zijn kleding, "Ik heb geen maximumbudget waar ik onder moet blijven van mezelf. Als ik iets zie wat ik echt heel mooi vind, koop ik het. Thuis heb ik een walk-in closet en het meeste daarin is van mij. Ik heb meer kleren dan mijn vriendin, honderd procent.”

Diepste dal

Daarnaast doet Rolf een boekje open over zijn diepste dal. “Een paar jaar geleden ben ik in Amerika op een stilstaande auto geknald waar een vrouw in zat. Ik zag het te laat, remde niet op tijd en reed met 130 km/u op haar in." Voor Rolf was dit "heel heftig" want de vrouw belandde in het ziekenhuis. Naast dat Rolf's auto total loss was, bleef hij gelukkig ongedeerd. Het verhaal kreeg echter nog een staartje toen Rolf een brief van de advocaat van de vrouw op zijn deurmat kreeg waarin ze '32 miljoen dollar schadevergoeding' eistte. 'Die rechtszaak heeft anderhalf jaar lang boven mijn hoofd gehangen, een periode vol stress en onzekerheid. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn ouders was dat niet prettig. Ik ging echt kapot vanbinnen en ondertussen bleven de rekeningen van de advocaat maar binnenstromen.'

Een heftige periode voor Rolf maar gelukkig liep het goed af. "Uiteindelijk bleek dat de vrouw zelf geen gordel had gedragen en er was ook iets met haar verzekering niet in orde, waardoor ik helemaal ben vrijgesproken.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Rolf Sanchez openhartig over zijn jeugd, zijn relatie, zijn diepste dal en het bereiken van zijn dromen. Vanaf woensdag 4 januari overal verkrijgbaar!

Interview: Fleur Baxmeier (Beau Monde) | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • BUSSUM, 10-05-2022, 't Spant BUMA Awards 2022 - Tijdens een feestelijk gala worden componisten, tekstschrijvers en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieen FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Rolf Sanchez met zijn vriendin Sophia Mason