Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nikkie Plessen over aanslag Peter R. de Vries: 'Dat heeft ontzettend veel met me gedaan'

'Dat moment vergeet ik nooit meer.'

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Nikkie Plessen. Speciaal voor dit nummer blikt ze terug op de afgelopen 15 jaar, waarin de aanslag op haar collega Peter R. de Vries ontzettend veel met haar heeft gedaan.

Zwaar

Natuurlijk had het jaar van Nikkie niet alleen maar hoogtepunten. Zo vertelt ze in Grazia's jubileumboek wat ze het zwaarst vond in de afgelopen 15 jaar. "De aanslag op Peter R. de Vries", antwoord ze. "Dat heeft ontzettend veel met me gedaan. Het gemis komt met vlagen, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Peter denk. Ik mis hem als collega, maar vooral ook als persoon."

Bijgebleven

De aanslag op haar collega is dan ook meteen het moment wat haar het meest is bijgebleven. "Ik was thuis met de kinderen aan het eten toen ik een telefoontje kreeg: dit is er gebeurd en het komt zo in het nieuws. Dat moment vergeet ik nooit meer. Je hersens weten dat het feitelijk klopt wat er gezegd wordt, maar je kunt het niet plaatsen in de realiteit. Dat landt pas later."

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Nikkie, en vind je ook alle covers van Mascha Feoktistova, Yolanthe Cabau, Sylvie Meis en Olcay Gulsen. Nu in de winkel! 

Beeld: Brunopress