Mascha Feoktistova: ‘Het zal zeker een andere kerst worden dan voorgaande jaren’

Mascha en haar familie vieren kerst in Amerika.

Mascha Feoktistova (36) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze moeder van dochter Mila.

Kerst in Amerika

“Wij vieren Kerstmis altijd thuis en ook bij onze ouders. Voor dit jaar hadden we bedacht om met Gregors ouders, zijn broer en diens vrouw naar ons nieuwe vakantiehuis in Amerika te gaan. We hadden al volop plannen gemaakt: Gregors vader kookte altijd het kerstdiner, dus het idee was dat hij dat daar ook zou doen. Maar toen kwam hij eind september vrij onverwachts te overlijden. Super verdrietig, en niet iedereen wist meteen of het nog wel een goed idee was om te gaan. Het zou toch anders zijn zonder hem. Ineens werd het een beladen tripje. Gregor en ik hadden zoiets van: we hebben met alles vrede, als we deze eerste moeilijke kerst maar samen zijn. Uiteindelijk heeft de rest toch besloten dat we het door moeten laten gaan.”

Korte broek en slippers

“Het is natuurlijk bittersweet dat hij er niet bij is, maar ik weet zeker dat mijn schoonvader het zo gewild zou hebben. En in spirit is hij erbij! Het wordt onze eerste kerstherinnering in ons huis dat zo mooi is geworden qua inrichting en waar we ons nu al helemaal thuis voelen. En het zal een kerst met lekker weer zijn, daar kijk ik zo naar uit. Hoe heerlijk is het om eens geen vrieskou te hebben, maar om in je korte broek, een T-shirt en op slippers Kerstmis te vieren? We hebben dat één keer eerder gedaan, toen we in Miami waren en ik net zwanger was van Mila, en dat was zo genieten.”

Het wordt onze eerste kerstherinnering in ons huis

“Het zal zeker een andere kerst worden dan voorgaande jaren, maar het is ook al fijn als we gewoon samen kunnen chillen aan ons zwembad. We zullen zeker naar Disneyland gaan, waar alles nu fantastisch versierd is in kerstthema. Ook vinden we het hilarisch om door Walmart te lopen, waar de meest wanstaltige ornamenten hangen voor in de boom, en dan een wedstrijdje te houden wie de lelijkste vindt. En we gaan natuurlijk ook versierde huizen bekijken, want in Amerika pakken ze veel meer uit dan in Nederland.”

Spectaculaire versieringen

“Je hebt in Orlando het plaatsje Celebration – gecreëerd door Disney – waar de allermooist aangeklede huizen staan. Er staat één huis dat wereldberoemd is omdat het de meest spectaculaire versieringen heeft voor alle feestdagen, of het nu Kerstmis, Halloween of 4th of July is. Die mensen hebben zelfs fulltime een team in dienst dat continu bezig is met de decoraties voor het huis, heel spectaculair. Als je ooit in de regio Orlando bent met speciale feestdagen, moet je daar zeker even langs gaan. Met Oud en Nieuw zijn we ook nog in Amerika, maar we weten nog niet hoe we dit gaan vieren. Eigenlijk maakt het niet uit wat we gaan doen. Het enige wat telt is dat we samen zijn én we lekker weer hebben!”

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws