Mascha Feoktistova: ‘Mijn hele leven is anders gelopen’

'Ik heb nu een eigen huis in Amsterdam én in Amerika.'

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Mascha Feoktistova. Speciaal voor dit feestnummer blikt Mascha terug op de afgelopen 15 jaar, en vooruit naar de komende 15 jaar.

Anders gelopen

De carrière van Mascha gaat als een speer. Ze begon ooit met bloggen, ging toen vloggen, en heeft inmiddels ook haar eigen producten uitgebracht. In de afgelopen vijftien jaar is er natuurlijk nog veel meer veranderd, wat is volgens haar de grootste change? “Ik ben gaan ondernemen, ben getrouwd, heb een kind gekregen en ik heb nu een eigen huis in Amsterdam én in Amerika”, vertelt Mascha in de nieuwste Grazia. “Mijn hele leven is anders gelopen dan ik toen dacht. Met Gregor was ik in die tijd al wel, we zijn nu bijna twintig jaar samen.”

Amerika

Sinds kort hebben Mascha en Gregor hun eigen vakantiehuis in Amerika. Een droom die uitkomt voor het stel! Amerika heeft dan ook veel indruk op hen gemaakt de afgelopen jaren. “En dan met name Florida, California en New York”, stelt Mascha. “We zijn er vaak op reis geweest, hebben onze honeymoon in Amerika gehouden en we hebben nu dus ook ons huis in Orlando.”

Eigen leven leiden

Waar Mascha zelf het meest trots op is? “Dat ik risico’s heb durven nemen, heb doorgezet en niet te veel bezig ben geweest met wat anderen daarvan vinden”, legt ze uit. “Toen ik video’s begon te maken, dacht ik: straks word ik uitgelachen – en dat gebeurde ook. Maar toch ging ik door, want ik geloofde dat het iets was wat groter kon worden.” Daaruit heeft ze dan ook belangrijke lessen gehaald. “Ik heb geleerd dat het uiteindelijk niet uitmaakt wat je hebt en wat je doet, familie is het allerbelangrijkste. En dat je je eigen leven moet leiden en vooral veel lol moet maken, wat anderen daar ook van vinden.”

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Mascha, en vind je ook alle covers van Sylvie Meis, Yolanthe Cabau, Olcay Gulsen en Nikkie Plessen. Nu in de winkel! 

Bron: Anette de Vries, Jill Waas | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws